• No products in the cart.
Top
  >  Εμπειριες   >  Λιστες   >  Οι 8 πιο εκνευριστικοί τύποι συνεπιβάτη στο αεροπλάνο #part1
giati taksideuoume

Είτε ταξιδεύετε συχνά είτε μια φορά το χρόνο σίγουρα κάποια στιγμή σας έχει τύχει να πάτε στο Ελ. Βενιζέλος για να προλάβετε την πτήση σας για έναν εντός ή εκτός Ελλάδος προορισμό. Και σίγουρα έχετε περιμένει στην ουρά για να ανεβείτε στο αεροπλάνο. Και ακόμα πιο σίγουρα έχετε βρεθεί ένα βήμα πριν στολίσετε με βρισιές τον διπλανό, μπροστινό ή πισινό σας γιατί σας έσπασε τα νεύρα.

Εντάξει, μην ντρέπεστε να το παραδεχτείτε! Δεν είστε οι μόνοι, ούτε φυσικά είστε υπερβολικοί! Και για να δείτε ότι σας κατανοώ απόλυτα και συμπάσχω, συγκέντρωσα τους 8 πιο εκνευριστικούς τύπους συνεπιβάτη και σας δίνω λύσεις για να τους αντιμετωπίσουμε παρέα με γέλιο και θετική διάθεση.

 

Ξεκινάμε;

1. Ο βιαστικός επιβάτης στην πύλη επιβίβασης

Είναι αυτός που πολύ πριν ακούσει από τα μεγάφωνα πως έχει ανοίξει η Gate τάδε για επιβίβαση έχει σηκωθεί από τη θέση του, έχει πάρει όλα του τα συμπράγκαλα και έχει σταθεί πρώτος στη σειρά προκαλώντας από πίσω του ουρά χιλιομέτρων. Και όλο αυτό γιατί απλά θέλει να μπει πρώτος στο αεροπλάνο!

Πώς να τον αντιμετωπίσετε

Δύο λύσεις υπάρχουν. Όταν ανακοινωθεί από τα μεγάφωνα πως η Πύλη έχει ανοίξει, σηκωθείτε και  σταθείτε επιδεικτικά μπροστά του.  Έτσι απλά, γιατί θέλετε να του σπάσετε τα νεύρα. Αν πάλι δεν είστε για τόσο extreme καταστάσεις, μπείτε στην ουρά και επιδιώξτε να κατεβείτε  πρώτοι από το λεωφορειάκι που σας μεταφέρει. Φυσικά ανεβείτε από την πίσω πόρτα του αεροπλάνου γιατί ο συνωστισμός γίνεται πάντα στην μπροστινή πόρτα. Ο βιαστικός επιβάτης θα σας βρει μπροστά του και δε θα του αρέσει καθόλου.

2. Αυτός ο κάποιος που κλείνει πάντα το διάδρομο

Είναι ο επιβάτης που βρίσκεται μπροστά σας όταν ανεβαίνετε τη σκάλα του αεροπλάνου. Είναι αυτός που όταν αρχίσετε να περπατάτε στο διάδρομο ψάχνοντας τη θέση σας, θα σταματήσει ακριβώς μπροστά σας και δε θα σας αφήσει να προχωρήσετε γιατί θα χρειαστεί 10 ολόκληρα λεπτά μέχρι να βάλει τη βαλίτσα του στο χώρο των αποσκευών, να τοποθετήσει προσεκτικά τη duty free σακούλα πάνω από τη βαλίτσα , θα διπλώσει το μπουφάν του, θα θυμηθεί να αδειάσει τις τσέπες του και να πάρει το περιοδικό του στο χέρι πριν καθίσει στο κάθισμά του.

Πώς να τον αντιμετωπίσετε

Του λέτε με τσαντισμένο ύφος: «Κύριε, να περάσουμε;» Και προσπερνώντας αφήνετε το χαρακτηριστικό ήχο τσαντισμένου Έλληνα πολίτη «τς, τς, τς, ήμαρτον! Τόση αγένεια πχια;». Εναλλακτικά, προχωράτε με την όπισθεν σπρώχνοντας, τσαλαπατώντας και προσπερνώντας τον.

3. Ο επιβάτης που κάθεται στη θέση σας

Είναι αυτός που έχει καθίσει πριν από εσάς στη θέση σας. Αυτός που μόλις έχετε εντοπίσει το νούμερο της θέσης σας και στέκεστε με απορία κοιτώντας μια το εισιτήριο μια τον κλέφτη θέσης, σας κοιτάει με ύφος όλο απορία και σας ρωτάει: «Αχ, εδώ κάθεστεεε; Μπερδεύτηκα, συγγνώμη!»

Πώς να τον αντιμετωπίσετε

Σφαλιάρα, τίποτα λιγότερο.-

4. Ο επιβάτης που αγνοεί επιδεικτικά τη hostess

Είναι αυτός που όταν η hostess ξεκινάει να δίνει τις οδηγίες  ασφαλείας εκείνος ανοίγει επιδεικτικά την εφημερίδα του και αρχίζει να διαβάζει αγνοώντας την κοπέλα πλήρως. Μη σου πούμε και για την περίπτωση που πιάνει κουβέντα με τον διπλανό του ή κάνει το τελευταίο τηλεφώνημα στη μητέρα του  « έλα μάνα, το κλείνω το κινητό ντάξει;».

Πώς να τον αντιμετωπίσετε

Το ρωτάτε χύμα: « Αν υποθέσουμε πως έπεφτε το αεροπλάνο, θα ξέρατε ακριβώς τι πρέπει να κάνετε και πώς να συμπεριφερθείτε;» Μετά το πρώτο σοκ να είστε σίγουροι πως δε θα αφήσει από τα χέρια του την καρτέλα με τις οδηγίες και την επόμενη φορά θα κοιτάει στα μάτια τη hostess.

Ακολουθεί μέρος Β

Comments

comments

Travel Blogger & solo traveler | Digital PR & Community Manager

post a comment