• No products in the cart.
Top
  >  Ιστοριες   >  Σκεψεις   >  Σκέψεις… στον αέρα
Lemnos- Ammothines

Έχω καιρό να σου εκμυστηρευτώ τις σκέψεις μου και νομίζω πως αυτή η στιγμή είναι η ιδανικότερη! Βρίσκομαι στο αεροπλάνο και ταξιδεύω στη δεύτερη πατρίδα μου, την Ιταλία! Για να είμαι πιο ακριβής, βρισκόμαστε λίγα λεπτά πριν την απογείωση! Ο πιλότος είναι Ιταλός, το καταλαβαίνω κατευθείαν από τη χαρακτηριστική προφορά που έχουν οι Ιταλοί όταν μιλούν αγγλικά! Χαχα! Μας εύχεται Happy San Valentino!

Κλείνω τα μάτια μου και συγκεντρώνομαι! Αγαπώ τα πρώτα λεπτά της απογείωσης! Αυτό το ευχάριστο βουητό που κάνουν οι μηχανές όταν ετοιμάζονται να σηκώσουν το αεροπλάνο ψηλά. Η διπλανή μου, μια ξανθιά κυρία γύρω στα 60, σφίγγει το χέρι της στο μπράτσο της καρέκλας. Λογικά φοβάται! Εγώ πάλι έχω ένα χαμόγελο στο πρόσωπο! Θέλω να της πιάσω το χέρι και να της πω να μη φοβάται αλλά δε θα το κάνω γιατί μετά θα φοβηθεί εμένα! Βλέπεις οι άνθρωποι δεν έχουμε συνηθίσει να μοιραζόμαστε στιγμές και αγγίγματα με αγνώστους. Κλείνω τα μάτια και ωπ… αυτό το ευχάριστο κενό στο στέρνο, σα να είμαι στο λούνα παρκ! Είμαστε στον αέρα! Ούτε φόβος, ούτε άγχος! Μόνο ουρανός! Φτου ξελευτερία!

tstoriesbacks
Να, και τώρα που το έφερε η κουβέντα, θέλω να μου πεις γιατί φοβάσαι τα αεροπλάνα! Πολλοί τα θεωρούν αναγκαίο κακό για να μετακινηθούν από ένα κομμάτι γης σε ένα άλλο, άλλοι απλά τα ανέχονται γιατί είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να βρεθούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, άλλοι απλά τα μισούν γιατί νιώθουν εγκλοβισμένοι όσο βρισκόνται στον αέρα. Και μετά εσύ που φοβάσαι! Και εγώ που το θεωρώ το απόλυτο σύμβολο ελευθερίας.

Δε θα σου πω το κλισέ ότι οι πιθανότητες να “αποχαιρετήσεις αυτό τον κόσμο” είναι πολύ περισσότερες όταν βρίσκεσαι στο αυτοκίνητό σου ή όταν διασχίζεις πεζός το δρόμο, αυτό το έχεις ακούσει χίλιες φορές! Θα σου πω απλά πως το αεροπλάνο είναι και στατιστικά το πιο ασφαλές μέσο μεταφοράς! Προσπάθησε λοιπόν να σταματήσεις να κάνεις αρνητικές σκέψεις και να έχεις στο μυαλό σου πως μπαίνεις στο μοναδικό όχημα που μπορεί να σε μεταφέρει κυριολεκτικά μέχρι την άκρη του κόσμου σε ελάχιστο διάστημα! Μη σκέφτεσαι τίποτα άλλο! Πώς κινείται, πώς καταφέρνει να μένει στον αέρα, πόσο ψηλά ή χαμηλά πετάει! Σκέψου ότι είναι απλά μαγικό όλο αυτό!

Ωρίστε και μερικά tips για το ταξίδι:
– Προσπάθησε να κοιμηθείς καλά το προηγούμενο βράδυ. Ο καλός ύπνος σε κάνει πιο χαλαρό και φρέσκο. Όσο πιο ξεκούραστοι είμαστε τόσο πιο ήρεμα αντιμετωπίζουμε το άγχος
– Ταξίδεψε με άτομα που σε γνωρίζουν καλά και θα κάνουν τα πάντα για να σου αποσπάσουν την προσοχή από το άγχος του ταξιδιού
– Πάρε οπωσδήποτε μαζί σου το MP3 με τα αγαπημένα σου τραγούδια
– Αν πάλι είσαι οπτικός τύπος, πάρε το tablet και ξεκίνα κατευθείαν να βλέπεις κάποια ταινία ή σειρά που θα σε κάνει να ξεχαστείς
– Διάβασε το αγαπημένο σου βιβλίο ή το περιοδικό που αγόρασες πριν επιβιβαστείς στο αεροπλάνο
– Αν συνεχίζεις να νιώθεις άγχος και φόβο, ζήτησε κρασί. Σε καμία περίπτωση μην πιεις καφέ
– Αν εξακολουθείς να φοβάσαι, κλείσε τα μάτια και κοιμήσου

Όταν ξυπνήσεις θα σε περιμένει ένας νέος κόσμος προς ανακάλυψη, μια νέα χώρα, μια διαφορετική κουλτούρα από τη δική σου ή ίσως τα αγαπημένα σου πρόσωπα που ανυπομονούν να σε αγκαλιάσουν! Γι’αυτό, αν δεν είσαι από αυτούς που απολαμβάνουν το ταξίδι (όπως εγώ), να σκέφτεσαι τον προορισμό. Αυτό δηλαδή που σε περιμένει βγαίνοντας από το αεροπλάνο!

Και να μη φοβάσαι. Και να μη φοβηθείς αν μια άγνωστη δίπλα σου σου σφίξει το χέρι. Πιθανώς να θέλει να σου δώσει κουράγιο.
Σε δέκα λεπτά φτάνουμε. Γεια σου τώρα! Θέλω να απολαύσω την προσγείωση!

Comments

comments

Travel Blogger & solo traveler | Digital PR & Community Manager

post a comment