• No products in the cart.
Top
  >  T-stories Approves   >  Περιοχες   >  Ας… μυρίσουμε τον κόσμο!

Ναι ναι, δεν έκανα κανένα λάθος! Δεν ήθελα να γράψω “ας γυρίσουμε” αλλά ας μυρίσουμε τον κόσμο! Θα αναρωτιέσαι τι θέλει να σου πει πάλι αυτή η τρελή. Ε λοιπόν, θα σου εξηγήσω, άσε με όμως πρώτα να σου κάνω μια ερώτηση. Όταν φτάνεις σε ένα μέρος ποιο είναι το πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεσαι; Οκ, άσε απ’έξω την όραση, αυτό το παίρνουμε ως δεδομένο. Έλα πες!

Εντάξει, δε σε ταλαιπωρώ άλλο, ας το πάρει το ποτάμι! Οι μυρωδιές! Ναι, ένα από τα πρώτα πράγματα που αντιλαμβάνεσαι όταν πας σε ένα μέρος είναι ο τρόπος που μυρίζει. Μπορεί να είναι η μυρωδιά ξύλου που καίγεται σε ένα χωριό πάνω στο βουνό ή τα μπαχάρια σε κάποιο δρόμο στο Νέο Δελχί. Μπορεί να είναι η μυρωδιά του καφέ ή της τηγανητής μπανάνας, με λίγα λόγια μια χαρακτηριστική μυρωδιά που έχει κάθε χώρα που επισκέπτεσαι για πρώτη φορά.

 

Αυτή λοιπόν τη μοναδική μυρωδιά που έχει κάθε χώρα, προσπάθησε να μεταφέρει το αεροδρόμιο του Heathrow στους  ταξιδιώτες του! Πώς; Τοποθετώντας μια τεράστια αρωματική υδρόγειο σφαίρα στο departure lounge του νέου Terminal 2.  Καθώς το 47% των Άγγλων ταξιδιωτών υποστηρίζει πως το ταξίδι τους ξεκινάει από το ίδιο το αεροδρόμιο, οι υπεύθυνοι του Heathrow αποφάσισαν να δημιουργήσουν 5 πολύ ιδιαίτερες μυρωδιές οι οποίες θα αναδύονται από την υδρόγειο σφαίρα με σκοπό να τους ταξιδέψουν νοητά πολύ πριν μπουν στο αεροπλάνο.

Οι χώρες των οποίων οι μυρωδιές βρίσκονται μέσα στην υδρόγειο, είναι όλες προορισμοί που μπορούν να προσεγγίσουν οι τουρίστες μόνο μέσω του Terminal 2 και είναι οι εξής: Νότια Αφρική, Κίνα, Ιαπωνία, Ταϊλάνδη και Βραζιλία. Όσοι από εσάς τους τυχερούς θα ταξιδέψετε λοιπόν για Χριστούγεννα στο αγαπημένο Λονδίνο, αν η πτήση σας φτάνει στο Terminal 2 μην παραλείψετε να ζήσετε αυτή την… αρωματική εμπειρία και να ταξιδέψετε έστω και νοερά σε μερικές από τις πιο μαγευτικές γωνίες του πλανήτη μας.

Εγώ που το καλοκαίρι ετοιμάζομαι για Κίνα, καταλαβαίνεις πως έχω ακόμα μεγαλύτερη περιέργεια να μυρίσω τη συγκεκριμένη υδρόγειο και να “νιώσω” τι μου επιφυλάσσει η συγκεκριμένη χώρα. Και μιας και δε μπορώ να περιμένω μέχρι τότε, αγαπημένοι μου φίλοι Λονδρέζοι -είστε και πολλοί- ετοιμάζομαι να κλείσω εισιτήριο με Aegean για να έρθω να σας βρω. Πού; Στον Terminal 2 του Heathrow δίπλα από την υδρόγειο! Εκεί να με περιμένετε!

Σκονάκι (οι 5 μυρωδιές):

Νότια Αφρική – Μυρωδιά αγριόχορτου και συνδυασμός περιπετειώδους safari
Ιαπωνία – Cool, oceanic tones με μείγμα από φύκια, εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού και Ambergris
Κίνα – Μυστικιστικές μυρωδιές σε συνδυασμό με το Osmanthus Fragrans flower δημιουργούν μια orient έκρηξη
Ταϊλάνδη – Ένας Yummy συνδυασμός λεμονόχορτου,  πιπερόριζας και καρύδας
Βραζιλία – Αίσθηση τροπικού δάσους σε συνδυασμό με μυρωδιές καφέ, tobacco και γιασεμί

Και μετά από τόσες μυρωδιές εγώ προβληματίστηκα. Η χώρα μας αν είχε μυρωδιά, ποια θα ήταν αυτή;!

Comments

comments

Travel Blogger & solo traveler | Digital PR & Community Manager

post a comment