• No products in the cart.
Top
  >  About

Hello!

Είμαι η Μαρία! Αγαπώ τα ταξίδια, αγαπώ το να ξυπνάω σε μία άγνωστη χώρα και να έχω όλη την ημέρα μπροστά μου για να την ανακαλύψω και μου αρέσει να γράφω για όλα όσα βλέπω, ανακαλύπτω και αισθάνομαι ταξιδεύοντας. Επιλέγω να ταξιδεύω κυρίως μόνη μου και σκοπός μου είναι να εμπνεύσω και άλλες γυναίκες να κάνουν το ίδιο!

Αγαπώ τις υδρογείους σφαίρες και τους  χάρτες! Μπορώ να τους κοιτάω ώρες και να κάνω σχέδια ελπίζοντας ότι θα προλάβω να δω και τις 197 χώρες του πλανήτη μας!

 Γεννήθηκα στην Αθήνα, ενώ έχω ρίζες τόσο από Καλαμάτα όσο και από Κωνσταντινούπολη.

Από μικρή μου άρεσε να γράφω ιστορίες και ήξερα πως θέλω να γίνω δημοσιογράφος. Σπούδασα Δημοσιογραφία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο  ενώ τον Σεπτέμβριο του 2010, έχοντας συνειδητοποιήσει πως η δημοσιογραφία  δε μπορεί να είναι η βασική πηγή εσόδων μου, μετακόμισα στην Ιταλία όπου δούλεψα και έκανα ένα Μεταπτυχιακό στα Digital Media και την Επικοινωνία στο Μιλάνο. Ειδικεύτηκα στα Social Media και το Digital PR, εργάστηκα σε μεγάλο ιταλικό PR Agency στο Μιλάνο και πριν 4 χρόνια επέστρεψα πίσω στην Αθήνα.

Το travel blog

Το blog ξεκίνησε ένα Αυγουστιάτικο μεσημέρι του 2012 στο τρένο Brescia –Milano.

Πήγαινα στο γραφείο (2 ώρες διαδρομή) και είχα ήδη συγκεντρώσει σε χαρτί πάνω από 15 ιστοριούλες για τη ζωή μου ως επιβάτη. Βγήκε on air ως Τrainstoriesfromyworld με ιστορίες που αφορούσαν στους επιβάτες γύρω μου. Με την επιστροφή μου στην Ελλάδα αποφάσισα να το ονομάσω TravelstoriesFromyWorld και επικεντρώθηκα στα ταξίδια που έχω κάνει, που σκοπεύω να κάνω αλλά και σε σκέψεις σχετικά με τη ζωή των ανθρώπων που αγαπούν να ταξιδεύουν. Φυσικά τα trainstories εξακολουθούν να υπάρχουν ως κατηγορία στο blog.

Από τη δουλειά γραφείου στο full time blogging

Έχοντας δουλέψει ως account manager σε digital agency της Αθήνας αλλά και ως community manager σε γνωστό οργανισμό στον τουριστικό τομέα, απέκτησα την εμπειρία για να μπορώ να διαχειριστώ μεγάλα accounts γνωστών brands αλλά και απαιτητικά project και καμπάνιες ενώ παράλληλα με όλα αυτά συνέχιζα να γράφω και στο blog μου.

Εδώ και λίγο καιρό όμως, αποφάσισα πως ήρθε η στιγμή να δοκιμάσω να ασχοληθώ αποκλειστικά με το blog μου και να αφιερώσω χρόνο (και φυσικά χρήμα) στην πραγματοποίηση του μεγαλύτερου ονείρου μου. Ποιο είναι αυτό;

Να δουλεύω full-time για το blog μου και παράλληλα να μπορώ να ταξιδεύω και να συντηρούμαι από αυτό.

Παραιτήθηκα λοιπόν από τη δουλειά γραφείου, άφησα στην άκρη φόβους  και ανησυχίες και είμαι εδώ έτοιμη να ρισκάρω και να προσπαθήσω να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου!

Θα τα καταφέρω; Θα δείξει! Ευχηθείτε μου καλή επιτυχία!

Τα ταξίδια μου

Την αγάπη μου για τα ταξίδια την απέκτησα μετά από την εξάμηνη παραμονή μου στην Ισπανία ως φοιτήτρια ανταλλαγής με το πρόγραμμα Erasmus Mundus όπου εκεί συνειδητοποίησα πως ο κόσμος είναι τεράστιος και οι άνθρωποι πολύ ενδιαφέροντες για να περιορίζομαι μόνο να γνωρίζω όσους ζουν εντός της Ελλάδας.  Στην Ισπανία έγινε το κλικ και κατάλαβα πως γυρίζοντας στην Αθήνα ήταν η στιγμή να αρχίσω να εξερευνώ τον κόσμο.

Κάποιες φορές με τη σχέση μου, άλλες με τους φίλους μου αλλά κυρίως μόνη μου έμαθα να ταξιδεύω από την μία άκρη του κόσμου στην άλλη χωρίς φόβο και προκαταλήψεις, γνώρισα και συνεχίζω να γνωρίζω πρόσωπα από όλο τον κόσμο και να δημιουργώ φίλους σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Το να ταξιδεύω λοιπόν ήταν μια συνειδητή επιλογή η οποία αντιλαμβάνομαι πως έχει συμβάλλει στο να με μετατρέψει στον άνθρωπο που είμαι σήμερα.  Άνθρωπο χωρίς φόβο να ρισκάρει, χωρίς προκαταλήψεις, ανεξάρτητος, κοινωνικός, που απολαμβάνει τόσο την παρέα με τον εαυτό του όσο και ένα ποτήρι κρασί με φίλους που πιθανό να μη μιλούν καν την αγγλική ή την ελληνική γλώσσα. Α ναι! Ως σωστός traveler μιλάω 5 γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, ισπανικά, ιταλικά και γερμανικά.
Τα αγαπημένα μου ταξίδια (μέχρι σήμερα):  Το solo ταξίδι μου με τον Υπερσιβηρικό από τη Ρωσία μέχρι την Κίνα ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά μου που κατάφερα να πραγματοποιήσω πρόσφατα και οι δύο εβδομάδες στην Κεράλα της Νότιας Ινδίας μαζί με άλλους 29 travel bloggers από όλο τον κόσμο.
Το όνειρό μου: Να γυρίσω τη Λατινική Αμερική σε ένα χρόνο!

Πώς καταφέρνω να ταξιδεύω τόσο συχνά;

Και επειδή με ρωτάτε συχνά…

Όχι, δεν έχω οικονομική άνεση, ούτε περιουσία. Δούλευα πάντα πολύ σε μια θέση που μου προσέφερε πολύ καλό μισθό και μου έδινε τη δυνατότητα να συγκεντρώνω κάθε φορά τα χρήματα που χρειαζόμουν για κάθε ταξίδι. Πρέπει επίσης να πω πως ήμουν τυχερή γιατί οι διευθυντές που είχα στη δουλειά μου ήταν αρκετά flexible με τις ημερομηνίες αδειών που ζητούσα.

Πλέον, πέρα από την οικονομία που κάνω πάντα λίγους μήνες πριν ένα μεγάλο ταξίδι, ψάχνω πολύ για online airfare deals σε συγκεκριμένες περιόδους και ημερομηνίες που γνωρίζω πως είναι πιο οικονομικά και φυσικά κάνω αρκετά sponsored ταξίδια όπου σε τέτοιες περιπτώσεις μου καλύπτουν όλα τα έξοδα διαμονής και μεταφοράς. Πώς; Δες το section Work With Me.

Ελπίζω να σου αρέσει το νέο layout του blog

Καλή περιπλάνηση

Μαρία