• No products in the cart.
Top
  >  My Tstories in Greece

Είναι φοβερό το πώς μια δύσκολη και περίεργη κατάσταση μπορεί πολλές φορές να λειτουργήσει θετικά έως και παραγωγικά για κάποιον που χάνει τη δουλειά, την καθημερινότητα και κυρίως την ελευθερία του!

Η δική μου νέα ιδέα ξεκίνησε με μία ερώτηση

Γιατί να μην κάνω ένα roadtrip για αναδείξω την Ελλάδα μου και τους ανθρώπους της με focus στη γυναίκα, τρέφοντας παράλληλα την προσωπική μου ανάγκη για την εξερεύνηση, την αναζήτηση την επαφή με τον κόσμο, με τα νέα μέρη, με τις τοπικές γεύσεις; Και κάπου εκεί ένα από τα τελευταία βράδια της καραντίνας μου γεννήθηκε η ιδέα του My Tstories in Greece project. Ο Ιούνιος λοιπόν θα με βρει on tour σε ένα βαν που στόχο έχει να αναδείξει εσένα που με διαβάζεις, την Ελλάδα και τις ιστορίες μας.  Διάβασε μέχρι το τέλος για να καταλάβεις τι εννοώ…

Ας το πιάσουμε όμως από την αρχή…

Λίγα λόγια για εμένα

Είμαι η Μαρία, travel blogger από το 2012 και τα τελευταία 3 χρόνια είχα καταφέρει να ζω ταξιδεύοντας, έχοντας συνεργασίες με brand, διαφημιστικές, εταιρείες Destination Marketing, αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία, περιφέρειες και δήμους. Επίσης, ταξιδεύοντας κυρίως solo, μου ήρθε η ιδέα πριν 2 χρόνια να δημιουργήσω και ένα community γυναικών από την Ελλάδα οι οποίες αγαπούν τα ταξίδια αλλά δεν έχουν παρέα να τις ακολουθήσει και έτσι αναγκάζονται να αφήσουν τα ταξιδιωτικά τους όνειρα στην άκρη.

Η ιδέα του TforTravel.gr

Δημιούργησα λοιπόν μια μικρή travel start -up όπου ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε ταξίδια εμπειριών σε όλο τον κόσμο με γυναίκες όλων των ηλικιών που δε γνωρίζονταν από πριν μεταξύ τους. Η επιτυχία όλου αυτού ήταν πως πολλές από αυτές τις γυναίκες που ταξίδεψαν μαζί μου, στη συνέχεια είτε άρχισαν να κάνουν μεταξύ τους παρέα είτε άρχισαν να σχεδιάζουν τα δικά τους solo trips και κάπου εκεί κατάλαβα πως ο στόχος τελικά αυτών των ταξιδιών ήταν όχι μόνο να ταξιδεύουν όλο και περισσότερες Ελληνίδες μόνες τους αλλά και να φέρω σε επαφή γυναίκες από όλο τα σημεία της Ελλάδας που πριν ταξιδέψουν μαζί μου δεν είχαν ιδέα πως γυρίζοντας από το ταξίδι μας θα είχαν όχι μόνο νέες εικόνες και συναισθήματα αλλά και νέες φιλίες.

Αυτή μου η ιδέα με οδήγησε να ανέβω και στη σκηνή του Tedx University of Pireaus και να μιλήσω για το πώς τα ταξίδια με έκαναν να αλλάξω προοπτική και να δημιουργήσω ένα νέο επάγγελμα

Η καραντίνα

Και πάνω που όλο αυτό άρχιζε να μεγαλώνει και έχοντας γνωρίσει και ταξιδέψει με περισσότερες  από 80 γυναίκες τα τελευταία 2 χρόνια, ήρθε ο COVID-19 και ξαφνικά σταμάτησαν όλα. Στην αρχή πελάγωσα. Αγχώθηκα, στεναχωρήθηκα, έκλαψα, νευρίασα, ένιωσα τόσο μόνη και τόσο αβοήθητη. Και εκεί ήρθαν τα video calls. Είχα δημιουργήσει αυτό το μοναδικό community γυναικών τόσο καιρό, τι καλύτερο από να οργανώσω mini online reunions με κάθε ένα από τα γκρουπ, να μοιραστούμε στιγμές, σκέψεις, κουβέντες και κρασί όσο ήμασταν όλες κλεισμένες σπίτια μας. Και μετά ήρθε και μια μεγαλύτερη Online συνάντηση με πάνω από 25 γυναίκες , το Bye Bye Quarantine Party. Και συνειδητοποίησα πως δεν ήμουν μόνη, πως οι περισσότερες από αυτές τις γυναίκες είναι κάτι σαν οικογένειά μου. Και οι ημέρες στο σπίτι πέρασαν πιο όμορφα.

Η επόμενη ημέρα

Και όπως καθόμουν σπίτι μου με σταυρωμένα χέρια, τα γρανάζια άρχισαν να δουλεύουν και τα κομμάτια του παζλ για την… επόμενη ημέρα άρχισαν να ενώνονται και είδα μπροστά μου τη νέα ευκαιρία που είχα. Γιατί να μη μπω σε ένα αυτοκίνητο και να ταξιδέψω σε διάφορα μέρη της Ελλάδας που ζουν πολλές από αυτές τις γυναίκες και να τις δω, να μάθω περισσότερα για τον τόπο τους και να γνωρίσω την τοπική κοινότητα, τους δήμους, τις περιφέρειες, τους ανθρώπους που δουλεύουν στον τουρισμό και έχουν πληγεί όπως και γω;

Το project

Γιατί να μην αναδείξω την Ελλάδα μου και τους ανθρώπους της με focus στη γυναίκα, τρέφοντας παράλληλα την προσωπική μου ανάγκη για την εξερεύνηση, την αναζήτηση την επαφή με τον κόσμο, με τα νέα μέρη, με τις τοπικές γεύσεις; Και κάπου εκεί ένα από τα τελευταία βράδια της καραντίνας μου γεννήθηκε η ιδέα του My Tstories in Greece project.

Αφού γνωρίζω πολύ καλά πως όλο τον Ιούνιο δε θα δουλεύω ούτε θα έχω ταξίδια στο εξωτερικό, αποφάσισα πως ήρθε η στιγμή να μπω σε ένα αυτοκίνητο και να εξερευνήσω την Ελλάδα μου. Να αναδείξω μικρές επιχειρήσεις, να ζήσω εμπειρίες που είχα χρόνια στο bucketlist μου όπως αναρρίχηση, κανό, παραπέντε, να μαγειρέψω, να δοκιμάσω, να νιώσω, να βιώσω και κυρίως να μάθω. Να μάθω ιστορίες. 

Το πλάνο

Σε αυτό το ταξίδι θέλω να αναμιχθούν όλοι. Θέλω να αναμειχθούν γυναίκες που έχουν ταξιδέψει μαζί μου αλλά και γυναίκες που έχουν μικρές επιχειρήσεις από εστιατόρια μέχρι τοπικά τουριστικά γραφεία. Γυναίκες που με ακολουθούν στα social media και μένουν από τη μία γωνιά της Ελλάδας μέχρι την άλλη. Γυναίκες που έχουν ζήσει στο εξωτερικό και επέστρεψαν στην Ελλάδα, γυναίκες που δεν έχουν ταξιδέψει ποτέ, γυναίκες που είναι ενεργές στον τόπο τους αλλά και γυναίκες που έχουν παγώσει με τις εξελίξεις και δεν κάνουν τίποτα αυτό το διάστημα.

Θέλω επίσης να γνωρίσω ντόπιους που αγαπούν τον τόπο τους και έχουν όμορφες ιστορίες να μου διηγηθούν. Άντρες, γυναίκες, παιδιά, όλους. Νέους που επέστρεψαν στο χωριό τους και άνοιξαν μια μικρή επιχείρηση ή μια μεγάλη, Μεγαλύτερους σε ηλικία που ζουν και εργάζονται στον τόπο τους από πάντα. Παππούδες που ξυπνούν και κοιμούνται εδώ και 80 χρόνια έχοντας μπροστά τους την ίδια θέα.

Θέλω να αναμιχθούν δήμοι, περιφέρειες, ξενοδόχοι, τοπικά ταξιδιωτικά γραφεία και να μου δείξουν τον τόπο τους ή απλά να με φέρουν σε επαφή με τα κατάλληλα άτομα στο κάθε μέρος.

Θέλω τέλος να αναμιχθούν οι followers, fans και αναγνώστες μου σε real time. Μέσα από live video που θα κάνω όσο θα ταξιδεύω και μέσα από Instagram stories, polls και ερωτήσεις να με βοηθούν να επιλέξω επόμενους προορισμούς, να απευθυνθώ σε ανθρώπους που γνωρίζουν αλλά και να γνωρίσω τους ίδιους είτε βρίσκονται Αλεξανδρούπολη είτε βρίσκονται Σπάρτη.

Όσο για χορηγίες, εννοείται πως θα το ήθελα πολύ. Έχω βάλει στην άκρη ένα προσωπικό budget που σκοπεύω να χρησιμοποιήσω όσο ταξιδεύω αλλά θα χαιρόμουν πολύ να συζητήσω για μικρές χορηγίες είτε ως κάλυψη  ταξιδιωτικών εξόδων είτε ως συνεργασίες με brand που θα μπορούσαν να μου κάνουν παρέα σε αυτό το ταξίδι, ταιριάζοντας όμως πάνω στο αρχικό προσωπικό μου πλάνο. Στο να ταξιδέψω την Ελλάδα και να γνωρίσω ανθρώπους και κυρίως γυναίκες που εργάζονται και συνεργάζονται με την τοπική τους κοινωνία.

Στόχος

Αρχικός μου στόχος είναι να θρέψω την πείνα μου για την περιπλάνηση που για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια με κράτησε κλεισμένη σπίτι μου στην Αθήνα και στην Ελλάδα.  Πιο ουσιαστικός όμως στόχος είναι η  περιέργειά μου να γνωρίσω καλύτερα τη χώρα μου τώρα που δε μπορώ να βγω στο εξωτερικό και να προσπαθήσω να αναδείξω μέρη της χώρας και μικρές επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό και αυτό το διάστημα είναι κλειστές ή υπολειτουργούν. Να έρθω σε επαφή με άλλες γυναίκες από όλη την Ελλάδα αλλά και να μάθω όμορφες ιστορίες αναδεικνύοντας παράλληλα μέρη που θα ήταν ωραίο να τα βάλει ο Έλληνας στο μυαλό του για να τα επιλέξει για τις φετινές καλοκαιρινές ή φθινοπωρινές διακοπές του.

Πώς εσύ μπορείς να αναμιχθείς σε όλο αυτό

 • Αν είσαι ντόπιος που θέλει να γνωριστούμε, να πιούμε ένα καφέ ή ενα τσιπουράκι και να μου δείξει τα μέρη του. Αν είσαι από τους ανθρώπους που με διαβάζουν και με ακολουθούν στα social media και μένεις σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας εκτός Αττικής και θα ήθελες να γνωριστούμε από κοντά, δήλωσε συμμετοχή γράφοντας το μέρος που μένεις και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε εκεί
 • Αν είσαι ιδιοκτήτης τουριστικών καταλυμάτων, τοπικών καταστημάτων εστίασης, έχεις τοπικό τουριστικό γραφείο, εταιρίες  ενοικιάσεων ιστιοφόρων/σκαφών, επιχειρήσεις που ασχολούνται με σπορ στη φύση, με tour, με extreme sports, με food tours κτλ μπες στο παρακάτω link και δήλωσε συμμετοχή  στην παρακάτω φόρμα γράφοντας  2 λόγια για τη δουλειά σου το μέρος που μένεις και τι θα μπορούσες να κάνουμε εκεί μαζί.
 • Αν είσαι blogger ή δημοσιογράφος και θέλεις είτε να ταξιδέψεις σε κάποιο κομμάτι της διαδρομής μαζί μου είτε θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πρότζεκτ και να το καλύψεις δημοσιογραφικά, δεν έχεις παρά να μου στείλεις email.
 • Αν είσαι επίσημος φορέας Τουρισμού, εταιρεία επικοινωνίας destination marketing, PR agency ή εκπροσωπείς κάποιο brand που θα ήθελε να γίνει involved στο συγκεκριμένο ταξίδι, θα χαρώ να μου στείλεις  τα στοιχεία σου στο παρακάτω link για να βρούμε τρόπους συνεργασίας.

  Πότε ξεκινάμε;

  Το ταξίδι θα ξεκινήσει 8 Ιουνίου 2020 και θα διαρκέσει από 10 έως 20 ημέρες ανάλογα με την εξέλιξη των πραγμάτων. Στο πρώτο μισό του θα έχω παρέα μου και έναν πολύ καλό και αξιόλογο φίλο που ασχολείται τόσο με το μάρκετινγκ όσο και με τον τουρισμό και έχει μεγάλη αγάπη στη φύση και ιδιαίτερα στα βουνά. Στη διαδρομή, στόχο έχω να παίρνω μαζί μου και άλλο κόσμο που έχει επικοινωνήσει μαζί μου μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας που ακολουθεί ή μέσα από τα social media του Tstories.gr.

  Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα δημιουργώ υλικό είτε με τη μορφή βίντεο για το κανάλι μου στο YouTube είτε ηχητικό υλικό με συνεντεύξεις και μικρούς ταξιδιωτικούς οδηγούς μέσω του podcast μου Mi Amor, Let’s Go  και φυσικά θα δημοσιεύω real time οπτικοακουστικό υλικό στο Instagram και το Facebook του blog.

  Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε!

  Αν βρίσκεις όλη αυτή την προσπάθεια ενδιαφέρουσα, στείλε το link και σε άλλους φίλους ή σε ανθρώπους που γνωρίζεις ότι θα μπορούσαν να πάρουν με οποιοδήποτε τρόπο μέρος σε όλο αυτό.