• No products in the cart.
Top
  >  T-stories Approves   >  Lifestyle   >  Φαγητο   >  Sweet X-mas stories στο εργαστήριο ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ

Αν υπήρχε μια φράση η οποία θα μπορούσε να με χαρακτηρίσει αυτή θα ήταν η παρακάτω: “Δωσ’ της ταξίδια και γλυκά και μπορεί να κατακτήσει όλο τον κόσμο!”

xmas-papaspirou-tstories

Ω ναι, όσο σημαντικό ρόλο παίζουν στη ζωή μου τα ταξίδια άλλο τόσο παίζουν τα γλυκά. Για να καταλάβεις, αν μπορούσα να αντικαταστήσω τα γεύματά μου με γλυκό, θα ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου. Θα μπορούσα πολύ εύκολα να τρώω γλυκό για πρωινό, για μεσημεριανό, για βραδινό αλλά και στο ενδιάμεσο, τα μικρά γεύματα που λένε και οι διατροφολόγοι;! Ε ναι αυτά! Θα μπορούσα να ζήσω τρώγοντας μόνο γλυκά!

Καταλαβαίνεις λοιπόν τι έγινε όταν έλαβα πρόσκληση για να ανακαλύψω από κοντά τι γίνεται την παραμονή των Χριστουγέννων στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής της οικογένειας Παπασπύρου!

Έκανα 2 κύκλους γύρω από τον εαυτό μου και πριν μπω στο αυτοκίνητο υποσχέθηκα πως δε θα δοκιμάσω περισσότερα από 2 μελομακάρονα και 2 κουραμπιέδες, άντε και ένα gingerbread μπισκοτάκι!

xmas-papaspirou-tstories

Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται περίπου 15 λεπτά μακριά από το σπίτι μου, στις Αχαρνές, εκεί δηλαδή που βρίσκεται και το εργαστήριο Παπασπύρου. Ένα 4όροφο κτήριο το οποίο φιλοξενεί μέσα του τμήμα ζαχαροπλαστικής, τμήμα ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΟΙΙΑΣ (συγχώρεσέ με για τα κεφαλαία, φταίει ο ενθουσιασμός), τμήμα αρτοποιίας, τμήμα σφολιατοποιίας, τμήμα παγωτού και κουζίνα (ω πρέπει να δοκιμάσεις το φαγητό τους).

xmas-papaspirou-tstories

Στο ισόγειο υπάρχει το κεντρικό μαγαζί της εταιρείας στο οποίο και μπήκα βιαστικά. Η μυρωδιά του ψωμιού αλλά και της φρεσκοψημένης γαλοπούλας έφτασαν κατευθείαν στα ρουθούνια μου. Βλέπεις λόγω του αυριανού Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού η κουζίνα είχε “πάρει φωτιά” αλλά παρόλο που μια πείνα την ένιωσα και ήμουν στο τσακ να τσιμπήσω λίγη φτερούγα, προτίμησα να κατευθυνθώ προς τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα που μου έκλειναν από μακριά το μάτι.

xmas-papaspirou-tstories

Κόσμος έμπαινε και έβγαινε με σακούλες χριστουγεννιάτικων γλυκών και γω αφού έβγαλα μερικές φωτογραφίες αγαπημένων πειρασμών, χώθηκα στο εργαστήριο. Όση λαχτάρα είχα να δοκιμάσω τα γλυκά άλλη τόση περιέργεια είχα να δω τη διαδικασία δημιουργίας τους. Ειδικά μια ημέρα σαν τη σημερινή. Παραμονή Χριστουγέννων!

Η αλήθεια είναι πως περίμενα να δω κόσμο να τρέχει από πάγκο σε πάγκο και να προσπαθεί να κάνει όσο γρηγορότερα γίνεται γιατί πέρα από το συγκεκριμένο κατάστημα, τα γλυκά και τα φαγητά έπρεπε να φεύγουν και για τα άλλα 3 καταστήματα Παπασπύρου στην Κηφισιά, το Χαλάνδρι και τους Αμπελόκηπους.

Xmas sweet stories @ Papaspirou

#TstoriesTaste: Μία ημέρα πριν τα Χριστούγεννα μπήκα να δω τι γίνεται στο εργαστήριο Papaspirou. Αχ και να μπορούσα να σου μεταφέρω πέρα από την εικόνα και τη μυρωδιά! #nomnom

Posted by Travelstories From My World on Thursday, December 24, 2015

xmas-papaspirou-tstories

Και όμως, παρόλο που υπήρχε αρκετός κόσμος στο εργαστήριο όλα γινόντουσαν με ηρεμία και μεθοδικότητα, σα να μην ήταν παραμονή Χριστουγέννων, σα να μην γινόταν χαμός από πελάτες στα καταστήματα. Ήρεμα, συντονισμένα. όλοι οι εργαζόμενοι στα τμήματα των εργαστηρίων έκαναν τη δουλειά τους χωρίς τρέξιμο, πανικό, βιασύνη. Απίστευτο! Μα είναι δυνατόν; Εγώ πίστευα ότι θα τρέχουν σαν τρελοί όλοι τους.

xmas-papaspirou-tstories xmas-papaspirou-tstories

Αντιθέτως με γιορτινά σκουφάκια, χαμόγελα και αστεία η δουλειά έβγαινε κανονικά!

Η μυρωδιά του φρέσκου τσουρεκιού με οδήγησε προς τους φούρνους και ανεβαίνοντας στον πρώτο όροφο βρέθηκα “αντιμέτωπη” με το τμήμα της ζαχαροπλαστικής και της σοκολατοποιίας. Τούρτες, banoffee, μπισκότα, σπιτάκια gingerbread, αστεράκια σοκολάτας όλα εκεί μπροστά μου να με προκαλούν. Συγκρατήθηκα να μην κάνω βουτιά στη ζεστή σοκολάτα γάλακτος και προσπάθησα να είμαι σοβαρή και να αδιαφορήσω για τις μυρωδιές που μου γαργαλούσαν τη μύτη.

xmas-papaspirou-tstories xmas-papaspirou-tstories

Νομίζω πως μόνο ένα emoji θα μπορούσε να περιγράψει ακριβώς την κατάσταση στην  οποία βρισκόμουν, αυτό με τις καρδούλες αντί για μάτια!

Λίγο πριν ολοκληρώσω τη βόλτα μου, έπεσα πάνω στους ιδιοκτήτες, το Θανάση Παπασπύρου -υπεύθυνο του εμπορικού τμήματος- και το Φίλιππο Παπασπύρου, Chef και απόφοιτο της σχολής Le Cordon Blue, – υπεύθυνο παραγωγής- οι οποίοι με σηκωμένα μανίκια συντόνιζαν και βοηθούσαν την υπόλοιπη ομάδα.

xmas-papaspirou-tstoriesΛίγο πριν φύγω, το βλέμμα μου έπεσε πάνω στα panettone, τα παραδοσιακά γιορτινά γλυκά-τσουρέκια των Ιταλών τα οποία είχα δοκιμάσει άπειρες φορές το διάστημα των 3 χρόνων που ζούσα στην Ιταλία. Η Βασιλεία, υπεύθυνη Επικοινωνίας της εταιρείας, μου χαμογέλασε και με προκάλεσε να πάρω ένα και να το δοκιμάσω για να της πω αν είναι τόσο νόστιμα όσα εκείνα της Ιταλίας. Φυσικά και δέχτηκα την πρόκληση και αυτή τη στιγμή που γράφω το post αυτό, έχω στα δεξιά μου ένα λαχταριστό panettone το οποίο με περιμένει υπομονετικά…

Α! Ναι! Δίπλα του υπάρχουν 2 γαλάζια κουτιά γεμάτα με μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Και λίγο πιο δίπλα μερικά μπισκότα gingerbread τα οποία περιμένουν και αυτά υπομονετικά να τα δοκιμάσω!

Εσύ ακόμα; Βρες το κοντινότερο κατάστημα Παπασπύρου εδώ και αγόρασε τα γλυκά των γιορτών σου!

 Tstories-papaspirou

Καλά και… γλυκά Χριστούγεννα!

 

 

Comments

comments

Travel Blogger & solo traveler | Digital PR & Community Manager

Comments:

post a comment