• No products in the cart.
Top
  >  T-stories Approves   >  Lifestyle   >  Τι ψωνίζεις συνήθως στα Hellenic Duty Free Shops;
Τι ψωνίζεις συνήθως στα Hellenic Duty Free Shops;

Αυτή ακριβώς ήταν η ερώτηση που έθεσα πριν λίγες ημέρες στα instagram stories μου και ομολογώ πως δεν περίμενα να λάβω τόσες πολλές απαντήσεις.

Η κουβέντα όμως ξεκίνησε με τους κολλητούς μου όταν ο ένας τους  παρατήρησε το κουτάκι με τις καραμέλες Τic Tac που έβγαλα από την τσάντα μου.  “Πού στο καλό τις βρήκες αυτές; Πάλι στα Duty Free ήσουν στο Ελ. Βενιζέλος;”

Και φυσικά έπεσε μέσα, γιατί ξέρει πολύ καλά που όταν μπαίνω στο αεροδρόμιο, πάω κατευθείαν στις TIC TAC γιατί είναι πάντα traveler’s edition και τις συσκευασίες τους δεν τις βρίσκω εκτός αεροδρομίων. Έχω αγοράσει καραμέλες που πάνω στη συσκευασία τους  είχαν τον Παρθενώνα, το Κολοσσαίο, έναν πίνακα ανακοινώσεων πτήσεων και πολλά άλλα landmarks ανάλογα τον προορισμό. Μεγάλο κόλλημα! Να μη συζητήσουμε για εκείνη την τεράστια συσκευασία η οποία περιλαμβάνει πολλά μικρά κουτάκια mini tic tac!

-Ε καλά, δεν είναι και το μόνο πράγμα που αγοράζω βέβαια, είπα στην παρέα. Κάθε φορά η MIlka με φωνάζει να την πάρω μαζί μου στο αεροπλάνο. Η αλήθεια είναι πως μια σοκολάτα την παίρνω πάντα μαζί μου ενώ τις περισσότερες φορές καταλήγω μάλιστα να μη μπορώ να κλείσω το φερμουάρ της βαλίτσας μου γιατί έχω κάνει στάση και απέναντι, στα καλλυντικά. Αυτή η τρέλα που με πιάνει να αγοράζω ό,τι travel set υπάρχει, είναι απίστευτο!

Εκεί πετάχτηκε η Έλενα και πρόσθεσε φυσικά τη δική της αγαπημένη αγορά. Με τα χρόνια μάλιστα έχει γίνει σχεδόν ιεροτελεστία. Αγορά κολόνιας 50 ή 100 ml. Σε κάθε ταξίδι αυτή η δουλειά. Ο Σταύρος πάλι αγοράζει τσιγάρα πριν ταξιδέψει. Φυσικά και δεν εγκρίνει κάνεις από την παρέα αλλά αφού τα βρίσκει πιο φθηνά στα Hellenic Duty Free Shops, τι να τον κάνουμε; Όσο για τον Γιάννη, εκείνος συνήθως θα αγοράσει κάποιο ποτό ενώ σχεδόν πάντα θα πάρει δώρα για τους δικούς του από γυαλιά ηλίου μέχρι τεράστιες συσκευασίες M&M.

Κάπου εκεί, και αφού έχουμε γελάσει και πειράξει ο ένας τον άλλο και θυμηθήκαμε τις φορές εκείνες που επειδή είχαμε ξεχάσει να πάρουμε δώρο ψωνίσαμε τελευταία στιγμή πριν την πτήση μας κάτι κουλό, αποφασίζω πως είναι καλή αφορμή για να κάνω ένα instagram story και να μάθω τι προτιμούν να ψωνίζουν στα Hellenic Duty Free Shops και οι followers του blog.

Το 65% μου απάντησαν λοιπόν πως όλο και κάτι θα ψωνίσουν λίγο πριν την πτήση τους ενώ ένα 25% μου είπε πως όχι απλά θα κάνουν μια μικρή αγορά αλλά θα κάνουν τα ψώνια τους σχεδόν έχοντας λίστα τόσο για τους ίδιους όσο και για φίλους και συγγενείς. Το υπόλοιπο 10% είπαν πως είναι last minute τύποι και δεν προλαβαίνουν ποτέ να σταματήσουν στα Duty Free ενώ κάποιοι άλλοι από αυτούς έγραψαν πως απλά δεν ενδιαφέρονται.

Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με μερικές από τις απαντήσεις των followers του instagram μου στην ερώτησή μου σχετικά με το τι ψωνίζει ο καθένας τους από τα Duty Free Shops λίγο πριν ταξιδέψει.

Ιδού οι απαντήσεις:

Thaleinio – Άρωμα

Mpesinaki – Καλλυντικά

Stavrakas13 – τσιγάρα

Lenonre – Άρωμα ή καλλυντικά γενικότερα

Jvasilakaki – Από το αεροδρόμιο αναχώρησης ψωνίζω πάντα κάτι καλλυντικό σε travel size και από το αεροδρόμιο επιστροφής, φαγώσιμα όπως σοκολάτες

Tzenakos – Κολόνιες και σοκολάτες! Και καμιά φορά βαλίτσα στον γυρισμό

Iwannabl – Αρώματα και σοκολάτες

Tsatalpa – Σοκολάτες ( toblerone κατά προτίμηση)

Marilena_gogousi – Καραμέλες και σοκολάτες σε travel edition! Που δεν υπάρχουν αλλού..

Magik.bean_travels – Τα σοκολατάκια kiss της hersey’s

Panagiota.pan – Σοκολατάκια/ γλυκά

Mini_elena – Tik Tak

Siliak – Σοκολάτες

Aspakogka – Πράγματα που μπορεί να έχω ξεχάσει (π.χ κρέμες) όπως και τελευταία είδη ταξιδιού ( μαξιλαράκι ή μάσκα ύπνου)

Agelikirek – Σοκολάτες και λοιπά

Andrikoun – Συνήθως σοκολάτες και ποτά

Petros_km – Σοκολάτες- παιχνίδια για τα ανίψια μου. Κολόνια για τον μπαμπά. Βιβλίο και προϊόντα για το δέρμα μου (ως μοντέρνος άντρας τον 21ο αιώνα)

Perikolozamente – Toblerone μεγάλη και αναμνηστικά/ δωράκια

Xenia_chatz – Όσες φορές έχω αγοράσει κάτι συνήθως ήταν κάποιο τοπικό γλυκό ή ποτό

Στην πραγματικότητα μέσα από τις απαντήσεις των παιδιών συνολικά,  κατάλαβα πως εμείς οι Έλληνες είμαστε πολύ… γλυκατζήδες, έχουμε αδυναμία στις toblerone, αγαπάμε τα αρώματα και κάνουμε last minute shopping βιβλίων, καλλυντικών και αναμνηστικών.

Τα δικά μου αγαπημένα τα βρίσκεις εδώ

** Ευχαριστώ όλα τα παιδιά για τις άμεσες απαντήσεις τους στο instagram story μου

 

Comments

comments

Travel Blogger & solo traveler | Digital PR & Community Manager

post a comment