• No products in the cart.
Top
  >  Train Stories   >  Υπερσιβηρικος   >  Ζητούνται συνταξιδιώτες

Πώς θα σου φαινόταν ένα ταξίδι 2 εβδομάδων από τη μία άκρη της Ασίας μέχρι την άλλη; Θα αναρωτηθείς πώς είναι δυνατό να διασχίσεις όλη την Ασία μέσα σε 15 ημέρες. Ε ναι, γίνεται! Η απάντηση συνοψίζεται σε μια μόνο λέξη: Υπερσιβηρικός. Πιθανώς να μην ξέρεις καν τι είναι αυτό! Μην αγχωθείς, δε θα βρεις πολλά στο google.gr. σχετικά με αυτό το τρένο. Ναι, ναι, ο Υπερσιβηρικός είναι ένα τρένο. Ίσως στα αγγλικά να το έχει πάρει κάπου το μάτι σου: Trans-Siberian Railway.

Άκου να δεις λοιπόν γιατί γράφω το συγκεκριμένο ποστ! Αν με έχεις μάθει έστω και λίγο, ξέρεις πολύ καλά πως όπως εσύ θα τσεκάρεις καθημερινά στο ebay για κάποιο designάτο αξεσουάρ σε προσφορά ή το αν θα είναι αύριο ο καιρός βροχερός εγώ δεν μπορώ χωρίς να τσεκάρω 2-3 travel sites και αεροπορικές εταιρείες για να πάρω ιδέες για το επόμενο ταξίδι μου.

Θα μου πεις, ακόμα δε γύρισες από Παναμά και Κολομβία και θες να φύγεις πάλι; Εδώ θα σου απαντήσω με την τετριμμένη παροιμία: “των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν” και επειδή εγώ από μαγειρική δεν έχω ιδέα… όπου “μαγειρεύουν” βάλε “ταξιδεύουν”. Έψαχνα λοιπόν που θα είναι το επόμενο ταξίδι μου τον Αύγουστο του 2015 και παρόλο που ταλαντεύτηκα αρκετά μεταξύ Ινδίας και Λατινικής Αμερικής κατέληξα! Στην Ασία.

Ναι, καλά άκουσες, Ασία! Προβληματίστηκα αρκετά για το τι μπορεί να δει κανείς στην Ασία σε διάστημα μόλις 15 ημερών και ψάχνοντας θυμήθηκα μια συζήτηση που είχα κάνει κάποια στιγμή με ένα φίλο Ιταλό. Μου είχε πει πως σκεφτόταν να διασχίσει με τρένο την Ασία, μόνος του. Ναι μόνος του. Βέβαια μέχρι αυτή τη στιγμή που σου γράφω δεν το έχει κάνει αλλά εκείνη η κουβέντα μου έφτασε για να αρχίσω να επεξεργάζομαι την ιδέα ενός τέτοιου ταξιδιού.

Ολόκληρο το Σαββατοκύριακο διάβασα ό,τι blog αφορούσε στο συγκεκριμένο ταξίδι, έστειλα emails σε ταξιδιωτικά γραφεία, έψαξα αεροπορικά εισιτήρια και κατέληξα! Φυσικά, δε σκοπεύω να κλείσω από τώρα αλλά μέχρι το Δεκέμβρη θέλω να έχω βρει τη διαδρομή, το ταξιδιωτικό γραφείο που θα με βοηθήσει για τη ρώσικη βίζα και το ένα μέρος της διαδρομής και φυσικά τα αεροπορικά Αθήνα- Πεκίνο, Μόσχα – Αθήνα.

Η σκέψη μου είναι να πετάξω για Πεκίνο, να μείνω 2 μέρες εκεί για να δω την πρωτεύουσα της Κίνας, το σινικό τείχος και την απαγορευμένη πόλη και μετά να πάρω το τρένο για Μογγολία και στάση στην πρωτεύουσά της, το Ulan- Bator. Μια διανυκτέρευση στις μογγολικές στέπες παρέα με τους νομάδες της περιοχής και πάλι στο τρένο μέχρι τον τελικό προορισμό τη Ρωσία και συγκεκριμένα τη Μόσχα. Άλλες 2 ημέρες εκεί και επιστροφή στην Αθήνα.

Όπως σου είπα ήδη η απόφαση πάρθηκε, έχω ένα 3μηνο στη διάθεσή μου για να καταστρώσω λεπτομερώς τα πάντα και με την καινούρια χρονιά να κλείσω. Και δω ήρθε η ώρα να σου πω γιατί στα λέω όλα αυτά! Γιατί πολύ απλά ψάχνω συνταξιδιώτη. Ιδανικά άλλους 3 αλλά και ένας είναι οκ! Φυσικά έχω στο μυαλό μου και το ενδεχόμενο να ταξιδέψω μόνη μου γιατί διάβασα πως το συγκεκριμένο ταξίδι είναι μέσα στη λίστα με τα 3 ταξίδια που κάποιος είναι ωραίο να κάνει μόνος του.

Τελοσπάντων, εγώ το ξαναλέω! Ζητούνται συνταξιδιώτες. Αν ψήνεσαι ή γνωρίζεις κάποιον που θα ήθελε να ζήσει αυτή την περιπέτεια, κάνε ένα share στον τοίχο του στο facebook ή στείλτου με email το link αυτού του post. Όσο για το οικονομικό, έχω να σου πω πως το ταξίδι αυτό κοστίζει πολύ λιγότερο απ’ ότι μπορεί να φαντάζεσαι. Αρκεί να σου πω πως η πτήση Αθήνα -Πεκίνο με την ρωσική Aeroflot Airlines βγαίνει στα 350 ευρώ και η επιστροφή Μόσχα-Αθήνα με τη δική μας Aegean Airlines κοστίζει λιγότερο από 150 ευρώ! Απίστευτο;

Ζητούνται συνταξιδιώτες λοιπόν! Spread the word!

* Latest update: To ταξίδι θα ξεκινήσει από τη Μόσχα και θα ολοκληρωθεί στο Πεκίνο!

Comments

comments

Travel Blogger & solo traveler | Digital PR & Community Manager

Comments:

  • 10 October 2014

    Να σε ρωτήσω βρε Μαρία…. πολύ θα ήθελα να κάνω ένα σωρό ταξίδια.. αλλα με τι λεφτά;

  • Θάνος

    24 February 2015

    Καλησπέρα Μαρία. Ενδιαφέρομαι για το ταξίδι τον Αύγουστο 2015. Σκεφτόμουν να το κάνω και είχα απελπιστεί πως δεν θα βρω κανένα συνοδοιπόρο. Πως θα μπορούσα να λάβω περισσότερες πληροφορίες; Σου έχω στείλει και στο fb. Καλές διαδρομές

  • ΑΝΔΡΙΑΝΑ

    16 March 2015

    Τέλειο…..εγω σκεφτόμουν να παω μονη μου Πεκίνο και ειχα σκεφτει και τον υπερσιβηρικό αλλά μονη δεν το βλεπω…θα ηθελα να παω ιουνιο….ακουει κανεις?? 🙂

    • Θάνος

      19 March 2015

      Ιούνιο αδύνατο. Αν ενδιαφέρεσαι για αύγουστο let me know γιατί και εγώ είμαι σε αυτή την αναζήτηση και σκοπέυω να πάρω αποφάσεις και να κλείσω εισητήρια εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

  • XRISAFAKIS GIORGOS

    2 August 2015

    Ξαφνικα μου ηρθε η ιδεα να κανω ενα ταξιδι με τρενο και σκεφτικα την λεξη ΥΠΕΡΣΙΒΙΡΙΚΟΣ
    δεν αργησα να καλιεργω αυτην την ιδεα μεχρι που πηρα την αποφαση .εψαξα στο google βρηκα καποιες γενικες πληροφοριες και τωρα ειμαι σε φαση να οργανωσω αυτο το εγχειρημα .Δεν ξερω αν θα πρεπει να παω με την παρεα μου η μονος δεν θα ηθελα να παρω καποιον στο λαιμο μου για καποια δικη μου τρελλη αποφαση .
    Αν καποιος η καποια εχει περισσοτερες γνωσεις και πληροφοριες που θα μπορουσαν να με βοηθησουν ,θα ημουν ευγνωμων να τις ακουσω.
    ΓΙΩΡΓΟΣ

  • KONSTANTINOS METAXAS

    14 October 2016

    γεια σας και χαρά σας, είμαι ο Κωνσταντίνος και είμαι πανέτοιμος για 6 ακόμα ταξίδια για το 2017, το 2016 κλείνει με 2 έτοιμα και οργανωμένα, οπότε και μιλάω για το 2017… και ψάχνω παρέα!!! όσοι πιστοί προσέλθετε

    • 5 March 2017

      ψαχνω παρέα για ταξίδια κυρίως Ασία

    • 7 March 2017

      Για σου Κωστα , ψαχνουμε το ιδιο πράγμα , παρέα για ταξίδια , δεν καταλαβαίνω γιατι δεν με απαντάς , εγώ είμαι 50 χρονών , εσυ πσο χρονών είσαι είσαι ?
      όχι πως έχω πρόβλημα ηλικίας του συνταξιδιώτη μου , από περιέργεια ρωτάω

  • kostas aristos kaligianis

    14 February 2017

    ψαχνω παρέα για ταξίδια σε τριτοκοσμική χώρα . από τους φίλους μου δεν ακολουθεί κανείς η δεν εχει λεφτά .

  • 15 February 2017

    ψαχνω παρέα για ταξίδια σε τριτοκοσμική χώρα . από τους φίλους μου δεν ακολουθεί κανείς η δεν εχει λεφτά .
    kostantinou65@gmail.com

post a comment