• No products in the cart.
Top
  >  Εμπειριες   >  Λιστες   >  10 λόγοι για να επισκεφθείς την Ινδία

Αν δεν έχετε ταξιδέψει ποτέ στην Ινδία και παρόλα αυτά θα θέλατε πολύ αλλά είστε αρκετά διστακτικοί, σήμερα θα σας προτείνω 10 λόγους οι οποίοι θα σας κάνουν να κλείσετε εισιτήριο για τη συγκεκριμένη χώρα χωρίς δεύτερη σκέψη!

Ακούγοντας τη λέξη Ινδία, οι περισσότεροι φέρνουν στο μυαλό τους την εικόνα του επιβλητικού Taj Mahal και αμέσως μετά εικόνες από αδύνατους ανθρώπους να κάθονται αμίλητοι σε κάποια βρώμικη γωνιά του δρόμου κοιτώντας τους περαστικούς με τα μεγάλα διαπεραστικά τους μάτια. Και όμως, η Ινδία δεν είναι μόνο τα παραπάνω.  Η Ινδία είναι μια χώρα γεμάτη χρώματα, μυρωδιές μπαχαρικών, πικάντικα φαγητά, δυνατές μουσικές,μαγικές παραλίες, τεράστιες εκτάσεις πρασίνου και υδάτινους δρόμους που διασχίζουν σχεδόν όλη τη νοτιοδυτική πλευρά της.

Η Ινδία είναι επίσης μια χώρα με μεγάλες διαφορές. Ο Βορράς για παράδειγμα είναι αρκετά φτωχός, με μεγάλο ποσοστό αναλφάβητων ανθρώπων και πάνω από το 90% Ινδουιστές, με ζεστό κλίμα, υψηλές θερμοκρασίες, αρκετά θορυβώδεις πόλεις και χωριά αλλά και επιβλητικά όμορφα κτήρια και ναούς . Ο νότος πάλι, είναι καταπράσινος, με μεγάλες παραλίες που σου θυμίζουν κάτι από Καραϊβική, κλίμα τροπικό, πιο ήρεμη ζωή (δεν είναι τυχαίο που επιλέγεται από τους Ινδούς για το ταξίδι του μέλιτος), 95% του πληθυσμού έχει σπουδάσει, οι πιστοί χωρίζονται σε Χριστιανούς, Μουσουλμάνους και Ινδουιστές με αποκορύφωμα την πολιτεία Κεράλα που το μεγαλύτερο μέρος αυτών είναι Χριστιανοί και όπως λένε και οι ίδιοι οι ντόπιοι, είναι ο ιδανικός προορισμός για να ξεκινήσει κάποιος το ταξίδι του στην Ινδία.

Είτε θα σας άρεσε να ταξιδέψετε στο Βορρά είτε στο Νότο, συγκέντρωσα παρακάτω τους 10 βασικούς λόγους για τους οποίους αξίζει να ταξιδέψετε μέχρι την Ινδία και σας τους παραθέτω:

  1. Το Taj Mahal
10reasonstovisitindia

Taj Mahal

Ποιος δεν έχει δει έστω μία φορά στη ζωή του την περίφημη αυτή εικόνα ενός από τους πιο επιβλητικούς ναούς του κόσμου; Το Ταζ Μαχάλ βρίσκεται στην περιοχή Άγκρα, είναι ένα από τα 7 θαύματα του νεότερου κόσμου, κρύβει μέσα του μια ιστορία αγάπης και είναι χωρίς αμφιβολία ο νούμερο ένα λόγος που ο τουρίστας επισκέπτεται την Ινδία.

  1. Τα κανάλια της Κεράλα(backwaters)

Η πολιτεία Κεράλα στη Νοτιοδυτική Ινδία είναι η πιο πράσινη περιοχή της Ινδίας. Υδάτινοι δρόμοι 900 χιλιομέτρων διασχίζουν το μεγαλύτερο μέρος της και  ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσει κανείς αυτό το μοναδικό θέαμα είναι διανυχτερεύοντας σε πλωτά καραβάκια (houseboats). Μια απίστευτα χαλαρωτική και παράλληλα ρομαντική εμπειρία.

  1. Το πολυπολιτισμικό λιμάνι Kochi

Στο λιμάνι αυτό θα απολαύσετε ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα της ζωής σας ενώ μπροστά σας ψαράδες θα ψαρεύουν με μια ιδιαίτερη μέθοδο που πλέον τη βλέπετε μόνο εκεί. Μια τεχνική ψαρέματος “Cheena vala” που έχει πάνω από 500 χρόνια ιστορίας και ήρθε από την Κίνα συνδέοντας έτσι με έναν τόσο ιδιαίτερο τρόπο αυτές τις 2 τόσο διαφορετικές μεταξύ τους χώρες.

  1. Οι παραλίες της Goa

Μπορεί η Ινδία να μη φημίζεται για τις παραλίες της αλλά αν επισκεφθείτε την περιοχή Goa και βουτήξετε στα νερά της Αραβικής Θάλασσας, θα αναρωτηθείτε γιατί αυτό το μαγικό μέρος δεν είναι τόσο γνωστό στη χώρα μας. Ιδανικό μέρος για όσους θέλουν να μάθουν surf χωρίς να πληρώσουν πολλά.

  1. Το θέατρο Kathakali

Για να μάθεις περισσότερα για μια χώρα πρέπει να κάνεις βουτιά στην κουλτούρα της. Το θέατρο Kathakali είναι ένα χορός διαδεδομένος στην πολιτεία της Κεράλα με θεατρικές κινήσεις. Οι ηθοποιοί αφού βαφτούν και ετοιμαστούν μπροστά στο κοινό τους, χρησιμοποιούν το σώμα και τις εκφράσεις του προσώπου τους για να διηγηθούν μια ιστορία. Μουσικά όργανα κάνουν την ατμόσφαιρα ακόμα πιο μαγική. Μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε.

  1. Η άγρια ζωή

Ελέφαντες, ελάφια, μαϊμούδες και πολλοί διαφορετικοί τύποι πουλιών είναι ακόμα ένας από τους λόγους που αξίζει να επισκεφθείτε την Ινδία.  Στην Ινδία η επαφή με τη φύση και τα ζώα είναι μέρος της καθημερινότητας των κατοίκων και μπορείς να τα συναντήσεις τόσο στη μέση της πόλης όσο και σε τεράστιες δασικές εκτάσεις στο νότιο μέρος της χώρας. Οι ελέφαντες και οι αγελάδες θεωρούνται ιερά ζώα και γι’αυτό το λόγο οι κάτοικοι τρέφουν μεγάλη αγάπη προς αυτά.

  1. To ayurveda μασάζ

Η Ayrveda είναι ένα παραδοσιακό σύστημα προληπτικής ιατρικής που ξεκίνησε από την Ινδία πριν περίπου 5.000 χρόνια. Ζήστε τη μοναδική εμπειρία του αγιουρβεδικού μασάζ από τους ειδικούς του είδους, στη χώρα στην οποία «γεννήθηκε» το ayurvedic μασάζ και γυρίστε στην Ελλάδα αναζωογονημένοι και ήρεμοι!

  1. Τις φυτείες τσαγιού

Αν αγαπάτε το τσάι πρέπει να επισκεφθείτε την περιοχή Munnar. Μια από τις μεγαλύτερες φυτείες τσαγιού στον κόσμο βρίσκεται εκεί. Επισκεφθείτε το μουσείο Τσαγιού της περιοχής και χαθείτε μέσα στις καταπράσινες φυτείεςαφού σταθείτε για λίγο να χαζέψετε τους ντόπιους την ώρα της συγκομιδής του τσαγιού.

  1. Το φαγητό

Είστε λάτρεις του πικάντικου φαγητού; Τότε η Ινδία είναι ο παράδεισος σας! Κοτόπουλο Tikka Masala, pakoras, jalebis, idlis, τουλάχιστον 10 διαφορετικοί τύποι ψωμιού, ψάρι ψητό με κάρι είναι μόνο λίγα από τα ινδικά φαγητά που θα γευτείτε. Στη Νότια Ινδία τα διάφορα εδέσματα σερβίρονται πάνω σε μπανανόφυλλο και τρώγονται με τα χέρια.

10. Οι άνθρωποι

Τελευταίος και ίσως σημαντικότερος λόγος για να επισκεφθεί κανείς την Ινδία είναι οι άνθρωποι της. Άνθρωποι χαμογελαστοί, με μεγάλα εκφραστικά μάτια, τεράστια χαμόγελα, χρωματιστά ρούχα και υφάσματα και καλή διάθεση. Άνθρωποι που γνωρίζουν από φτώχεια αλλά γνωρίζουν και από αγάπη και την προσφέρουν στον ξένο απλόχερα. Οι Ινδοί είναι ειδικοί στη φιλοξενία και ακόμα και αν δε μπορούν να μιλήσουν αγγλικά θα κάνουν τα πάντα για να βρουν ένα τρόπο επικοινωνίας μαζί σας.

Namastè

Extra tip: Πού αλλού θα δοκιμάσετε το περιβόητο σάρι αν όχι στην Ινδία; Αγοράστε μια παραδοσιακή στολή καιζητήστε να σας βοηθήσουν να τη φορέσετε ώστε να μάθετε πώς να την τυλίγετε γύρω σας. Μοναδική εμπειρία! (Μέχρι να φτάσετε στο αεροδρόμιο θα έχετε ξεχάσει πώς να το φοράτε, αλλά αξίζει τον κόπο να προσπαθήσετε! Δεν έχουν άλλωστε όλοι την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα παραδοσιακό σάρι!)

Comments

comments

Travel Blogger & solo traveler | Digital PR & Community Manager