• No products in the cart.
Top
  >  Ιστοριες   >  Σκεψεις   >  Motivation   >  Μην ξεχνάς να ζεις 

Άλλο θέμα ήθελα να γράψω σήμερα και άλλο προέκυψε, αλλά όσο και να σχεδιάζεις όσο και να θες να προγραμματίσεις έρχεται η ίδια η ζωή να στο αλλάξει, να στο αναιρέσει.

Έτσι ακριβώς είναι και με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, νομίζεις πως θα είναι πάντα κάπου εκεί, θα ζουν τη ζωής τους ευτυχισμένοι και κάθε φορά που θα επιστρέφεις από ένα ταξίδι θα τους βλέπεις και θα τους πιάνεις την κουβέντα για το πώς πέρασες εκεί στα ξένα. Έλα όμως που δεν είναι πάντα έτσι. Κάποιες φορές αποφασίζουν να μην είναι εκεί όταν εσύ επιστρέφεις ή όταν ετοιμάζεσαι να φύγεις για το επόμενο ταξίδι σου.

Αυτός ήταν πάντα και ο μεγαλύτερος μου φόβος, να μη συμβεί κάτι στους οικείους μου όσο είμαι μακριά και να μη μπορέσω να τους ξαναδώ. Κανένα αεροπλάνο, καμία μοναχική διαδρομή στη μέση του πουθενά δε με τρόμαζε ποτέ όση η σκέψη της απώλειας αγαπημένων προσώπων.   Κανείς δε μπορεί να διαχειριστεί εύκολα μια απώλεια πόσο μάλλον όταν βρίσκεται μακριά από τη χώρα του.

dealing-with-the-loss-of-a-loved-one-while-traveling

Ηλιοβασίλεμα στην Ινδία

Και να που οι φόβοι μου επαληθεύονται και για δεύτερη φορά μέσα σε 6 μήνες, μία μέρα πριν φύγω για το δεκαήμερο ταξίδι μου σε Αυστρία και Ιταλία, μαθαίνω τα δυσάρεστα. Και επιστρέφει αυτό το μυρμήγκιασμα στα χέρια και το κεφάλι, και απλά δε θες να πιστέψεις αυτό που ακούς. Το σοκ είναι μεγάλο, ένας δικός σου άνθρωπος έφυγε ξαφνικά. Γυρίζεις σπίτι το βράδυ, κάθεσαι στο κρεβάτι και κοιτάς το γεμάτο σου backpack ενώ εσύ είσαι τόσο “άδεια” εκείνη την ώρα. Και εδώ, κάπου στο τέλος της ημέρας αναρωτιέσαι. Τουλάχιστον έζησε καλά; Έκανε τα πράγματα που ονειρευόταν; Ένιωσε την αγάπη; Τη χαρά της προσμονής ενός επικείμενου ταξιδιού;

Γιατί τελικά αυτό μετράει, το να έχεις ζήσει κάθε σου μέρα όσο πιο καλά και πιο γεμάτα γίνεται γιατί δεν ξέρεις ποτέ τι θα έρθει την επόμενη ημέρα μπροστά σου. Τουλάχιστον κοίτα να ζεις, όχι απλά να υπάρχεις αλλά να ζεις. Να βρίσκεις λόγους να κάνεις την κάθε σου μέρα όμορφη, να σφίγγεις μέχρι σκασμού τους αγαπημένους σου στην αγκαλιά σου, να τους λες πως τους αγαπάς, να χαμογελάς. Να βρίσκεις χρόνο να οργανώνεις ένα μικρό ή μεγάλο ταξίδι που μακροπρόθεσμα θα σε γεμίσει εικόνες και συναισθήματα που θα κουβαλάς πάντα μέσα σου.

dealing-with-the-loss-of-a-loved-one-while-traveling

Ηλιοβασίλεμα στην Κύπρο

Γι’αυτό με αυτό το post ήθελα να μοιραστώ ακριβώς αυτό, την ανάγκη να σου πω πως πρέπει να ζεις την κάθε σου μέρα σα να είναι η τελευταία. Γιατί όσο τετριμμένη και να ακούγεται αυτή η φράση, να που κάποιες φορές είναι πραγματική. Ζήσε λοιπόν. Ζήσε όσο πιο έντονα μπορείς. Δώσε αγάπη στους αγαπημένους σου, δώσε χαρά στους γύρω σου, δώσε ταξίδια στον εαυτό σου. Βρες τρόπους να ζεις μια γεμάτη εμπειρίες ζωή. Και όταν κάποια στιγμή (στα βαθιά γεράματα) κάποιος θα γυρίσει και θα αναρωτηθεί αν είχες ζήσει μια γεμάτη ζωή, η μόνη απάντηση θα είναι ΝΑΙ. Με κεφαλαία.

Καλό  σου ταξίδι μικρό μου…

Comments

comments

Travel Blogger & solo traveler | Digital PR & Community Manager

Comments:

  • 2 February 2016

    Αυτά είναι τα δύσκολα.. 🙁

  • 7 February 2016

    Keep walking and keep your mind open!!!

  • 1 February 2017

    18 χρόνια πριν Αύγουστος. Έχω πάρει το πτυχίο μου, έχω βρει δουλειά, και φτιάχνουμε το σπίτι μας με τον φοιτητικό μου έρωτα για να παντρευτουμε. Ξεκινάω για την δουλειά και μου τηλεφωνεί η κοπέλα του αδερφού μου να μου πει ότι είχε ένα τροχαίο ατύχημα με την μηχανή. Έζησε 3 μέρες μόνο και ήταν 22 χρονών. Εκείνη η μέρα ήταν το σημείο μηδέν για εμένα. Αυτή με καθόρισε, με ωρίμασε με έκανε αυτό που είμαι σήμερα. Εκείνη την ημέρα ορκίστηκα ότι δεν θα υπάρξει λεπτό που να μην το ζήσω και δεν θα υπάρχει μέρος που να μην θελήσω να το ανακαλύψω. 9 μήνες μετά είχα τον πρώτο μου γιο αγκαλιά και φτιάξαμε την οικογένεια μας. Σήμερα 5μέλης πλέον πορεύεται και αυτή με αυτές τις αξίες. Δεν σταμάτησα να ονειρεύομαι και να ταξιδεύω. Ευτυχώς που είχα και έχω πλάι μου τον καλύτερο σύντροφο που θα μπορούσα να ονειρευτώ.

post a comment