• No products in the cart.
Top
  >  T-stories Approves   >  Διαμονη   >  Πώς να βοηθήσεις τον τουρισμό χωρίς να ταξιδέψεις

Σε κάθε γωνιά του πλανήτη κάθε μικρή η μεγάλη ταξιδιωτική εταιρεία, ταξιδιωτικό γραφείο, ξενοδοχείο τον τελευταίο μήνα έχει βιώσει την απόλυτη οικονομική “καταστροφή” λόγω των συνεχόμενων ακυρώσεων, αλλαγών εισιτηρίων και  παύσης ταξιδιών εξαιτίας της μεγάλης έκτασης που έχει πάρει η πανδημία του κορωναιού σε ολόκληρη τη γη.

Αεροπορικές εταιρείες χάνουν ανά ώρα πολλά εκατομμύρια,  μικρά ταξιδιωτικά γραφεία δεν ξέρουν αν θα καταφέρουν να ξανα λειτουργήσουν, εταιρείες destination marketing έχουν παγώσει και κάθε μικρό ή μεγάλο ξενοδοχείο, ξενώνας, camping και οποιαδήποτε εταιρεία που ασχολείται με τον τουρισμό, αυτή τη στιγμή βρίσκονται ακινητοποιημένες περιμένοντας τις εξελίξεις και την… επόμενη ημέρα που σίγουρα δε θα είναι εύκολη.

Όσο για εσένα, εμένα, όλους εμάς τους ταξιδιώτες, μιας και δε γίνεται να ταξιδέψουμε αυτή τη στιγμή, ίσως φαίνεται πως δε μπορούμε να βοηθήσουμε έμπρακτα καθώς το μόνο που μας επιτρέπεται να κάνουμε είναι να παραμείνουμε σπίτια μας και να ακυρώσουμε ή να αναβάλλουμε όποια ταξιδιωτικά πλάνα είχαμε.

Και όμως, υπάρχουν κάποια μικρά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε βοηθώντας τον τουρισμό γενικότερα,  αλλά και πιο συγκεκριμένα τον τουρισμό της χώρας μας, χωρίς να χρειάζεται να σηκωθούμε από τον καναπέ μας και τις περισσότερες φορές χωρίς να χρειάζεται να βάλουμε καν το χέρι στην τσέπη μας.

Να λοιπόν πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τον τουρισμό μας την εποχή του COVID-19: 

 

Είναι η στιγμή να γράψεις κριτική στα αγαπημένα σου ξενοδοχεία

Θυμάσαι, το ξενοδοχείο εκείνο που είχες επισκεφθεί πέρυσι το καλοκαίρι και πέρασες καταπληκτικά αλλά γύρισες και έπεσες με τα μούτρα στη δουλειά και δεν ασχολήθηκες να γράψεις την κριτική σου; Ή εκείνο τον μικρό ορεινό ξενώνα που πήγες πριν τα Χριστούγεννα και η κυρία Μαρία  σάς έφτιαχνε κάθε πρωί τις καλύτερες πίτες που έχεις δοκιμάσει ποτέ σου; Και ναι, ξεχάστηκες εντελώς να γράψεις την κριτική σου όταν επέστρεψες σπίτι.  Ήρθε η ώρα να καθίσεις να γράψεις σήμερα κιόλας!

Όταν όλα αυτά τελειώσουν και τα τουριστικά καταλύματα θα ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους, οι θετικές κριτικές στις σελίδες τους θα είναι η πολυτιμότερη βοήθεια που θα έχουν από εσένα. Μην το ξεχνάς αυτό!

Στείλε email στο αγαπημένο σου τουριστικό κατάλυμα ή και ταξιδιωτικό γραφείο

Μέρες σαν αυτές που ζούμε αυτό το διάστημα, γεμάτες αβεβαιότητα και ακυρώσεις, το να στείλεις ένα απλό, ευχαριστήριο μήνυμα σε όλους αυτούς που έχουν συντελέσει στο να ευχαριστιέσαι τις διακοπές σου κάθε χρόνο, είναι μια από τις πιο όμορφες κινήσεις που θα μπορούσες να κάνεις.

Φαντάσου τη χαρά και το κουράγιο που θα δώσει ένα ευχαριστήριο email σου στο τουριστικό κατάλυμα που επισκέπτεσαι κάθε καλοκαίρι ή στην εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων ή σκαφών που έχεις χρησιμοποιήσει κάποιο από τα καλοκαίρια σου. Ή εκείνο το μαγικό ταβερνάκι που ο κυρ Νίκος ήξερε ακριβώς τι θέλεις να φας κάθε μέρα μετά τις βουτιές σου στη θάλασσα. Στείλε λοιπόν ένα email, ένα SMS ή ένα μήνυμα στο facebook page τους δίνοντάς τους κουράγιο ή και την υπόσχεση ότι θα ξαναγυρίσεις.

Μην ακυρώσεις το ταξίδι σου, άλλαξε την ημερομηνία 

Καθώς αυτή την περίοδο οι συνεχόμενες ακυρώσεις και επιστροφές χρημάτων των ταξιδιωτικών γραφείων, των ξενοδοχείων και των αεροπορικών εταιρειών έχουν προκαλέσει έλλειψη cash flow, η συμβουλή μου είναι να μην ακυρώσεις και εσύ εντελώς το ταξίδι σου. Δες τις πιθανές ημερομηνίες που θα μπορούσες να πάρεις άδεια το καλοκαίρι ή και αργότερα και προτίμησε να αλλάξεις το ταξίδι σου και όχι να το ακυρώσεις.

Έτσι και εσύ θα συνεχίσεις να έχεις να προσμένεις  διακοπές, και το ταξιδιωτικό γραφείο/τουριστικό κατάλυμα θα πάρει λίγο χρόνο παραπάνω και μια ανάσα για να οργανώσει σωστά τα επόμενα βήματά του.

Αγόρασε ή δέξου τα travel vouchers που σου προσφέρονται

Ακριβώς για τους ίδιους λόγους που σου είπα παραπάνω ότι θα ήταν καλό να αναβάλλεις και όχι να ακυρώσεις το ταξίδι σου, έτσι και εδώ σου λέω πως αν κάποιες αεροπορικές ή ταξιδιωτικά γραφεία σού προτείνουν travel voucher, μην πεις κατευθείαν όχι.

Με αυτό τον τρόπο είναι σα να έχεις προπληρώσει τις διακοπές σου και να μπορείς να αποφασίσεις πότε θέλεις να πας χωρίς να χρειάζεται να κλείσεις άμεσα την ημερομηνία. Σκέψου το, δε χάνεις σε καμία περίπτωση τα χρήματά σου!

 

Βοήθησε τα marketing destination agencies & τον ΕΟΤ παίρνοντας μέρος στις καμπάνιες τους

Οι άνθρωποι του τουρισμού και πιο συγκεκριμένα όλοι εκείνοι που δουλεύουν χρόνια τώρα για να αναδείξουν τη χώρα μας δημιουργώντας καμπάνιες προβολής ώστε να προσεγγίσουν τον τουρίστα από το εξωτερικό, αυτό το διάστημα είμαι σίγουρη πως δουλεύουν πιο πολύ από ποτέ προσπαθώντας να βρουν τρόπους και ιδέες για να βοηθήσουν την Ελλάδα να ορθοποδήσει όταν όλα αυτά τελειώσουν.

Εμείς με τη σειρά μας μπορούμε να τους βοηθήσουμε σε αυτό, χρησιμοποιώντας τα επίσημα hashtag των καμπανιών (π.χ #GreeceFromHome, #TillThenSaySafe) και κάνοντας κοινοποίηση σε φωτογραφίες και video που δημιουργούν στις επίσημες σελίδες των Social media τους διαδίδοντας τις καμπάνιες αυτές σε φίλους που έχουμε στο εξωτερικό δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως η Ελλάδα μας  είναι εδώ και περιμένει ξανά τον τουρίστα να την επισκεφθεί.

Κάνε virtual tours

Δεν είναι μόνο τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, οι αεροπορικές, οι ακτοπλοϊκές που αυτή την περίοδο βιώνουν με τον χειρότερο τρόπο την κρίση αυτή. Τα μουσεία, τα αξιοθέατα των πόλεων, τα εθνικά πάρκα σε όλο τον κόσμο είναι επίσης άδεια. Το ξέρεις πως μπαίνοντας στα virtual tours των σελίδων τους μπορείς έστω και έτσι μέσα από τα views σου να τους βοηθήσεις;

Μπες να δεις το tour της Ακρόπολής μας για παράδειγμα ή κάνε μια βόλτα στο μαγικό Machu Picchu Απόλαυσε με την ησυχία σου το Βατικανό ή περπάτησε στις Πυραμίδες της Γκίζας χωρίς να σε ενοχλεί κανένας.

Και πάνω απ’ όλα… 

Ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσεις τον τουρισμό μας είναι να

Μη σταματήσεις να ονειρεύεσαι, να ψάχνεις και να οργανώνεις το επόμενο ταξίδι σου

Για τους περισσότερους από εμάς τα ταξίδια είναι τρόπος ζωής και τίποτα δε μπορεί να μας σταματήσει από το να ονειρευόμαστε και να ψάχνουμε νέους προορισμούς με σκοπό να βρεθούμε κάποια στιγμή εκεί ακριβώς που ονερευτήκαμε.

Αγαπημένα ταξιδιωτικά website, αγαπημένοι travel bloggers (hey!), συνεχίζουν να μας γεμίζουν όμορφες εικόνες και ωραία κείμενα από ταξίδια και μέρη κοντινά και αγαπημένα ή μέρη μακρινά που ονειρευόμαστε να επισκεφθούμε.

Μπορεί για τώρα να πρέπει να μείνουμε σπίτι μας αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σταματήσουμε να διαβάζουμε για νέα μέρη και προορισμούς γιατί σύντομα θα μπορούμε να ξαναβγούμε έξω και να ταξιδέψουμε για να τα εξερευνήσουμε και από κοντά!

Τα λέμε κάπου εκεί έξω λοιπόν! 

Γιατί θα ξαναέρθουν ημέρες που θα μας βρουν στο πλοίο προς τα αγαπημένα μας νησιά

Θα μας βρουν στο αεροδρόμιο με προορισμό αγαπημένα ορεινά μέρη της χώρας μας

Θα μας βρουν στο αυτοκίνητο με προορισμό το χωριό μας

Μέχρι τότε, μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς και οργανωνόμαστε για τις διακοπές μας!

 

Comments

comments

Travel Blogger & solo traveler | Digital PR & Community Manager

post a comment