• No products in the cart.
Top
  >  T-stories Approves   >  Τεχνολογια   >  Ταξιδεύω άρα φωτογραφίζω

Μου άρεσε να ταξιδεύω πολύ πριν ξεκινήσω να έχω το δικό μου travel blog  και παρόλο που δεν είχα ιδιαίτερη εξοικείωση με την κάμερα, θεωρούσα απαραίτητο κομμάτι του ταξιδιού τις φωτογραφίες! Ήταν και παραμένει ο αγαπημένος μου τρόπος να φυλάω αναμνήσεις και να αποτυπώνω στιγμές από τα μέρη που είδαν και βλέπουν τα μάτια μου και με αυτό τον τρόπο θέλω και μπορώ να κρατήσω για πάντα μαζί μου.

Όταν πλέον άρχισα να ταξιδεύω επαγγελματικά και ξεκίνησα να μοιράζομαι τις ταξιδιωτικές μου ιστορίες και ανησυχίες με τους γύρω μου, συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει μια φωτογραφία ή ένα video στο να μεταφέρει τον αναγνώστη μου ακριβώς εκεί που βρίσκομαι και γω.

gozo-motoz-tstories (3).jpg

Ομολογώ πως έχω ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά μου καθώς δεν έχω μάθει τεχνικές και μεθόδους φωτογράφισης επαγγελματικού επιπέδου αλλά ευχαριστώ την τεχνολογία γιατί έχει καταφέρει να διευκολύνει τη ζωή μου ως traveler πάρα μα πάρα πολύ.

Τι εννοώ;

Κάποτε στα ταξίδια μου αναγκαζόμουν να μεταφέρω μαζί μου βαριά φωτογραφική μηχανή, μπαταρίες, φορτιστές και άλλα τόσα που με δυσκόλευαν πολύ στις μετακινήσεις μου. Πλέον όμως που τα κινητά μας έχουν φτάσει σε ένα απίστευτα σημαντικό επίπεδο που ο φακός τους και  οι λειτουργίες τους μπορούν να ανταγωνιστούν και τις πιο καλές φωτογραφικές μηχανές, η ζωή του travel blogger που βρίσκεται συχνά στο δρόμο, σε αεροπλάνα και τρένα, έχει γίνει πολύ πιο εύκολη.

motoz-tstories.jpg

Στο θέμα μας τώρα

Τους τελευταίους 3 μήνες βρέθηκε στα χέρια μου ένα καινούριο κινητό, το Lenovo Moto Z το οποίο είναι το πιο λεπτό premium smartphone της αγοράς (πάχος που δεν ξεπερνά τα 5.2 χιλιοστά), με μπαταρία που σου χαρίζει μέχρι και 6 ώρες χρήσης σε μόλις 15 λεπτά και απίστευτα MotoMods*, επιπλέον εξαρτήματα που το φτάνουν πραγματικά σε άλλο επίπεδο.

Αποφάσισα λοιπόν να το έχω παρέα μου στα ταξίδια των τελευταίων αυτών μηνών για να δω τις δυνατότητές του. Έτσι άφησα στην άκρη τις φωτογραφικές μου μηχανές και πήρα μόνο μαζί μου το νέο αυτό κινητό μαζί με τα Mods του.

  • Το πρώτο του ταξίδι ήταν στη Μάλτα για Χριστούγεννα όπου έβγαλα τόσες πολλές φωτογραφίες που είχα φόβο ότι θα χρειαστεί να διαγράφω όπως έκανα παλιότερα με το iphone μου λόγω μειωμένης χωρητικότητας. Το καλό όμως με το συγκεκριμένο κινητό είναι πως  πέρα από τα 32 GB αποθηκευτικού χώρου, με τη χρήση καρτών microSD, ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 2 ΤB.

gozo-motoz-tstories.jpg

Τις πιο αγαπημένες μου φωτογραφίες από τη Μάλτα  όμως, τις έβγαλα στο γειτονικό νησάκι Gozo όπου χρησιμοποιώντας το τρελό Moto Mod Hasselblad True Zoom, ένα πρόσθετο αξεσουάρ για την κάμερα, το οποίο προσαρμόζεται με πανίσχυρους μαγνήτες και προσφέρει σύστημα οπτικής σταθεροποίησης, οπτικό ζουμ 10x και εστιακό βάθος από τα 4.5 έως και τα 45 χιλιοστά, το κινητό “πήρε πρόκριση” και για τα επόμενα ταξίδια μου!

gozo-motoz-tstories (2).jpg

  • Το επόμενο ταξίδι μου ήταν στην όμορφη Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο σε ένα press trip που οργάνωσαν τα προϊόντα Κορρές για να δούμε από κοντά τη διαδικασία συγκομιδής της ελιάς.

Mod Hasselblad True Zoom (2).jpg

Εκεί έπαιξα πολύ και πάλι με το Mod Hasselblad True Zoom το οποίο με βοήθησε να εστιάσω σε φωτογραφίες τόσο στον ανοιχτό χώρο στη βόλτα μας στις ελιές όσο και στους κλειστούς χώρους του ελαιοτριβείου.

Επίσης όπως στα περισσότερα press/blog trips, καθώς πρέπει να βρισκόμαστε on the road για περισσότερες από 7 ώρες, το Mod της έξτρα μπαταρίας  Incipio off GRID TM Power Pack, που κουβαλούσα μαζί μου με βοήθησε πολύ στο να μη χρειαστεί να ψάχνομαι για φορτιστές κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων (22 ώρες ζωής στη μπαταρία). Και ξέρεις πόσο σημαντικό είναι για έναν blogger να έχει μπαταρία το κινητό του. Τόσες φωτογραφίες, τόσα instagram stories και live video μπορούν να αδειάσουν τη μπαταρία σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Mod Hasselblad True Zoom-tstories.jpg

  • Το τρίτο ταξίδι στο οποίο με συνόδεψε το Moto Z ήταν στην όμορφη Κοπεγχάγη της Δανίας την οποία συνδύασα με μια εκδρομή και στο γειτονικό Malmoe της Σουηδίας.

Ένα ταξίδι που είχα τη χαρά να κάνω με φίλους μου από το Puerto Rico. Και ξέρεις τι σημαίνει αυτό ε; Νοικιάσαμε όλοι μαζί ώστε την ημέρα να εξερευνούμε την πόλη και το βράδυ να βάζουμε στη διαπασών τη μουσική και να κάνουμε μαθήματα salsa, merengue και cha-cha.

tstoriesdenmark

Η μπροστινή κάμερα του Moto Z διαθέτει ευρυγωνικό φακό για group selfies

Εκεί ήταν που αποφάσισα να χρησιμοποιήσω και το Mod JBL SoundBoost , που διαθέτει δύο ενσωματωμένα ηχεία 3W και αυτονομία μέχρι και 10 ώρες. Εντάξει, καταλαβαίνεις ότι έγινε χαμός όταν το είδαν και το άκουσαν τα παιδιά! Μου ζήτησαν να το πάρουμε μαζί μας μέχρι και στο μπαρ που θα πηγαίναμε αλλά είπα να μην προκαλέσω τόσο πολύ τους Δανούς! χαχα

JBL SoundBoost - tstories.jpg

Το σαββατοκύριακο μας βρήκε στο όμορφο και ήσυχο Μάλμε στη Σουηδία όπου εκεί συνειδητοποίησα πως δεν είχα πάρει μαζί μου φορτιστή για το κινητό και πως θα έπρεπε να μείνω έτσι μέχρι να επιστρέψουμε πίσω στη Δανία.

malmo-sweden-mariakofou1

Ομολογώ πως με έπιασε κάτι γιατί δε μπορούσα να διανοηθώ το ενδεχόμενο του να μου κλείσει το κινητό από μπαταρία! Και πάλι το Moto Z με εξέπληξε! Με μπαταρία με διάρκεια ζωής έως και 30 ώρες δε χρειάστηκε να το φορτίσω καθόλου όσο ήμουν στη Σουηδία.

Το ταξίδι ολοκληρώθηκε με ένα φανταστικό ηλιοβασίλεμα το οποίο με έκανε να υποσχεθώ πως θα επιστρέψω και πάλι στη Σουηδία για να επισκεφθώ την πρωτεύουσα και τις γύρω περιοχές της.

Malmo-Sweden-mariakofou5.jpg

Κλείνοντας αυτό το post, έχω να σου πω πως αν σκέφτεσαι να αγοράσεις νέο smartphone, το νέο Lenovo Moto Z είναι πραγματικά μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή καθώς αν προσθέσεις και τα Moto Mods στην αγορά σου αυτή (προτείνω την έξτρα μπαταρία και το ζουμ) θα έχεις μαζί σου ένα κινητό… πολυμηχάνημα που αν είσαι και ταξιδιώτης σαν και μενα, θα το εκτιμήσεις πραγματικά πολύ!

Απίστευτη φωτογραφική κάμερα, τεράστια μνήμη, πραγματικά λεπτό και με επιπλέον μπαταρία αυτονομίας μέχρι και 30 ώρες! Και αν σου ξεφορτίσει; Ο φορτιστής TurboPower χαρίζει έως και 6 ώρες λειτουργίας στο κινητό σου και θα το έχεις πάλι φορτισμένο και έτοιμο για νέες περιπέτειες!

* Τα MotoMods είναι αξεσουάρ που μπορούν να προσαρμοστούν στο κινητό με τη βοήθεια πανίσχυρων μαγνητών επεκτείνοντας έτσι τις δυνατότητές του, όπως είναι τα ηχεία της JBL, ή η extra μπαταρία και το ζουμ.

Comments

comments

Travel Blogger & solo traveler | Digital PR & Community Manager

post a comment