• No products in the cart.
Top
  >  Train Stories   >  Τρενα   >  10 λόγοι για να ταξιδέψεις με τρένο
tstories

…και όχι με το αυτοκίνητο ή το αεροπλάνο….

Εντάξει, ξεκινάω τονίζοντας πως τόσο το τρένο όσο και το αεροπλάνο είναι μέσα μεταφοράς απαραίτητα για τα κοντινά ή μακρινά μου ταξίδια και συνεπώς δε γίνεται να τα απαρνηθώ.

tstories trains

 

 

Το αυτοκίνητο είναι το αγαπημένο μου μέσο όταν θέλω απλά να κλείσω την πόρτα για λίγο πίσω μου και να εξαφανιστώ μόνη μου – κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, με το ραδιόφωνο να παίζει δυνατά αγαπημένες μελωδίες και τα τζάμια κατεβασμένα.

Το αεροπλάνο πάλι είναι η ελευθερία και το μέσο μεταφοράς μου προς οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου και γι’αυτό όσο και να ήθελα να το αποφύγω έχω απλά συμβιβαστεί πως αυτές τις 2-5-10 ώρες στον αέρα πρέπει να ξεχάσω την κλειστοφοβία μου και να απολαύσω το θέαμα πάνω από τα σύννεφα.

Το τρένο όμως, αχ το τρένο! Είναι κατά τη γνώμη μου το πιο όμορφο και πιο ρομαντικό μέσο μεταφοράς! Το τρένο δε σε μεταφέρει απλά από ένα σημείο Α σε ένα σημείο Β. Εδώ σημασία έχει η διαδρομή! Τα τοπία που εναλλάσσονται και περνούν βιαστικά μπροστά σου, το ρυθμικό νανούρισμα, οι στάσεις σε μικρά χωριουδάκια κρυμμένα μέσα στο πράσινο, είναι πράγματα που δε μπορούν να συγκριθούν!

Επειδή όμως αν με αφήσεις, μπορώ να κάθομαι να σου μιλάω ώρες για τις εικόνες που αντικρίζω κάθε φορά που ταξιδεύω εκτός μεγάλων πόλεων με τρένο, λέω να  σταματήσω εδώ και να μπω “στο ψητό”. Θα σου πω λοιπόν τους 10 λόγους για τους οποίους αγαπώ το τρένο, το προτιμάω και το επιλέγω σε κάθε ευκαιρία!

 

tstories trains

 

5 λόγοι που προτιμώ το τρένο από το αεροπλάνο

 

1. Οι σταθμοί των τρένων βρίσκονται συνήθως στο κέντρο της πόλης. Τα αεροδρόμια πάλι το λιγότερο 45 λεπτά μακριά από το κέντρο. Αν για κάποιο λόγο το τρένο έχει καθυστέρηση,  μπορείς να βγεις έξω από το σταθμό, να κάνεις μια βόλτα να πας μέχρι και στο κέντρο για περπάτημα σε ελάχιστα λεπτά. Αν πάλι έχει καθυστέρηση η πτήση σου, τότε στην καλύτερη θα επιδοθείς σε ψώνια μέχρι τελικής πτώσης από το duty free για να ξεχάσεις τον πόνο σου.

2. Θες να πας ένα last minute ταξιδάκι; Για το τρένο η διαδικασία είναι η εξής: σταθμός τρένου, εισιτήριο, αποβάθρα. Για το αεροπλάνο η παρακάτω: αναζήτησή εισιτηρίων, check in on line, παράδοση αποσκευών, έλεγχος αποσκευών, αναμονή στην πύλη, έλεγχος εισιτηρίων και ταυτότητας κτλ. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω ε;

3. Έχεις τη δυνατότητα να γεμίσεις τις βαλίτσες σου με όσα λίτρα σαμπουάν θες. Θες να κουβαλήσεις φαγητό από τη γιαγιά την Τούλα; Θες να κουβαλήσεις εκείνη την υπέροχη αντίκα που βρήκες σε προσφορά; Θες να πάρεις εκείνο το ακριβό κρασί που σου έκαναν δώρο; Μπορείς! Γιατί στο τρένο επιτρέπεται! Αντίθετα στο αεροπλάνο είτε θα πρέπει να χωρέσεις τα πάντα σε μικρές συσκευασίες 100ml ή θα πρέπει  να τα αποθηκεύσεις σε μια βαλίτσα που αναγκαστικά θα αφήσεις “κάτω”. Για το άγχος μη σπάσει τίποτα ή μη χαθεί η βαλίτσα δε θα σου μιλήσω.

4. Το τρένο είναι το κατεξοχήν ρομαντικό μέσο μεταφοράς.Κάνεις τις πιο ενδιαφέρουσες γνωριμίες και παράλληλα μπορείς να θαυμάσεις τα υπέροχα τοπία έξω από το παράθυρο. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που έχουν γραφτεί τόσες  ιστορίες & βιβλία για τα τρένα ενώ για το αεροπλάνο ελάχιστες.

5. Οι επιβάτες του τρένου δε βρίσκουν κανένα λόγο να χειροκροτήσουν φτάνοντας στον προορισμό τους. Και μπράβο τους. (Δεν πιστεύω να είσαι από αυτούς που χειροκροτούν;)

 

tstoriestrain

 

 5 λόγοι που προτιμώ το τρένο από το αυτοκίνητο

 1.  Με το τρένο δε θα βρεις ποτέ κίνηση στο δρόμο. Απλά τα πράγματα.
 2. Αν νυστάζεις λιγάκι, το τρένο είναι το καλύτερο μεταφορικό μέσο για να σε νανουρίσει. Στο αυτοκίνητο πάλι αν οδηγείς εσύ, δε σε παίρνει να κλείσεις βλέφαρο ούτε για αστείο.
 3.  Χρησιμοποιώντας το τρένο και στην καθημερινότητά σου, γλυτώνεις τουλάχιστον 15 λεπτά ψαξίματος για πάρκινγκ την ημέρα.
 4. Οι σταθμοί των τρένων, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι όμορφοι. Αν βγεις εκτός των μεγάλων πόλεων δηλαδή και επιλέξεις το τρένο για να πας σε κάποιο χωριό ή κωμόπολη, θα δεις γραφικές αποβάθρες περιτριγυρισμένες από δέντρα, δίπλα σε καταπράσινες εκτάσεις από καλλιέργειες ενώ αν είσαι με το αυτοκίνητο όσο αισιόδοξη ματιά και να έχεις τα διόδια, η εθνική οδός, οι χώροι στάθμευσης στην άκρη του δρόμου δε θα γίνουν ποτέ όμορφοι. Λυπάμαι
 5. Τελευταίος και αγαπημένος λόγος που επιλέγω το τρένο από το αυτοκίνητο είναι το πιο οικολογικό μέσο μετακίνησης μετά το ποδήλατο.

tstorieστραιμ

Είσαι και εσύ train lover;

Στείλε μου εδώ: travelstoriesfromyworld@gmail.com τους δικούς λόγους για τους οποίους επιλέγεις να ταξιδεύεις με τρένο! 

Comments

comments

Travel Blogger & solo traveler | Digital PR & Community Manager

Comments:

 • 20 February 2016

  Αγαπώ τα τα τξίδια με τρένο! Νομίζω ότι είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να ρωτήσω: Σκέφτομαι να κάνω ένα ταξίδι με τρένο μέσα στο καλοκαίρι διάρκειας περίπου μία εβδομάδας. Έχω στο μυαλό μου σίγουρα την Ιταλία, αλλά θα ήθελα την γνώμη σου για το ποιες χώρες θα ήταν ωραίο να επισκεφτώ. Επίσης, πιστεύεις ότι θα ταλαιπωρηθούμε πολύ λόγω ζέστης; Δεν ξέρω από που να αρχίσω τον προγραμματισμό 😛

 • 25 February 2016

  Νομίζω πως το τρένο είναι μακράν το ωραιότερο μέσο μεταφοράς που φτιάχτηκε! Αν πετούσε κιόλας κανένας δε θα έπαιρνε αεροπλάνο 😉

post a comment