• No products in the cart.
Top
  >  T-stories Approves   >  Περιοχες   >  “ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΛΑ!”
kerala-blog-express

kerala-blog-express

“Συγχαρητήρια! Σε περιμένουμε στην Kerala!”
Αυτός ήταν ο τίτλος του email που έλαβα πριν περίπου ένα μήνα στα inbox μου και αφού έκανα μερικές στροφές γύρω από τον εαυτό μου και πήρα τηλέφωνο τα αγαπημένα μου πρόσωπα για να τους το ανακοινώσω, βάλθηκα να ψάχνω πληροφορίες για το μέρος στο οποίο θα βρεθώ σε λιγότερο από ένα μήνα!

Ας τα πάρω όμως από την αρχή! Πριν μερικούς μήνες διάβασα κάπου πως η Kerala Tourism διοργανώνει ένα ταξίδι αποκλειστικά για 27 travel bloggers, συγγραφείς και φωτογράφους από όλο τον κόσμο και πως για να καταφέρω να μπω στη λίστα θα χρειαστεί να ζητήσω την ψήφο φίλων και γνωστών. Παρόλο που δεν ήξερα πού ακριβώς έπεφτε η Κεράλα είπα να πάρω μέρος και φυσικά να το κοινοποιήσω στους Facebook φίλους μου! Χωρίς να έχω great expectations…βρέθηκα στη λίστα! 600 ψήφοι γνωστών και φίλων και η τελική απόφαση των κριτών, μου χάριζαν ξαφνικά ένα road trip στην Ινδία! Πόσο πιο ταξιδιάρικα θα μπορούσε να μπει το 2015; Ευχαριστώ σας είπα; Όχι; Ευχαριστώωω!

kerala-tstoriesΑφού πέρασα το πρώτο σοκ και σταμάτησα να φωνάζω από χαρά, βάλθηκα να δω πού ακριβώς βρίσκεται η Κεράλα. Ναι, το ομολογώ, δεν είχα ιδέα! Έλα, μη γελάς, ούτε εσύ ξέρεις! Και κάθισα που λες, έψαξα και έμαθα! Και θέλω να μάθεις και συ γιατί σε 3 εβδομάδες που θα βρίσκομαι εκεί και θα σου περιγράφω πως περνάω, θέλω να είσαι ήδη προετοιμασμένος για όσα θα δεις και θα διαβάσεις! 😉

Η Κεράλα ή καλύτερα Κέραλα, βρίσκεται στη Νότια Ινδία και συγκεκριμένα στο νοτιοδυτικότερο σημείο της χώρας το οποίο βρέχεται από τον Ινδικό Ωκεανό. Ναι, εκεί βρίσκονται και οι Μαλδίβες κύριοι! Πρωτεύουσά της…το Τυρουβανανταπούραμ (έμπλεξα τη γλώσσα μου) ή Τριβαντρούμ. Λογικά μέχρι να φτάσω εκεί δε θα θυμάμαι πώς προφέρεται, οπότε θα κρατήσω την εύκολη βερσιόν, Τριβάντρουμ!kerala rules

Η πολιτεία αυτή είναι γνωστή κυρίως για τα κανάλια της (backwaters) και για τις ονειρικές παραλίες της που καθόλου δε θυμίζουν Ινδία -τουλάχιστον τη βερσιόν της Ινδίας που έχουμε εμείς οι Ευρωπαίοι στο μυαλό μας-.  Επίσης διάβασα πως στα βουνά της πόλης Munnar βρίσκονται ορισμένες από τις μεγαλύτερες φυτείες τσαγιού (ε ρε τσάι που θα πιω) στον κόσμο και πως αντί για πιάτα έχουν φύλλα μπανανιάς και τρώνε με τα χέρια!

10919674_870243973014538_863052232_nΠεριττό να πω πως όταν διάβασα το πρόγραμμα του roadtrip ενθουσιάστηκα! Δύο εβδομάδες γεμάτες διαφορετικές πόλεις και δραστηριότητες παρέα με άλλους travel bloggers από όλο τον κόσμο! Καθώς θα είμαι η μοναδική Ελληνίδα, ξεκίνησα να ξεσκονίζω και πάλι τα αγγλικά μου και τα ισπανικά μου γιατί θα μου χρειαστούν, αν και δε μου αρέσει που δεν προλαβαίνω να μάθω hindi! (Ξέρεις το κόλλημά μου με τις ξένες γλώσσες)!

kerala rules

Στο πρόγραμμα διάβασα επίσης και για το θέατρο Kathakali μια απίστευτα ενδιαφέρουσα τελετουργία που βασίζεται στους μορφασμούς, τις κινήσεις του σώματος και τις εκφράσεις του προσώπου των ηθοποιών. Οι ηθοποιοί λέει βάφονται μπροστά στους θεατές  και φορούν τα αυτοσχέδια κοστούμια τους πριν ξεκινήσουν να αφηγούνται με τον δικό τους μοναδικό τρόπο την ιστορία του συγκεκριμένου εθίμου με τη συνοδεία κρουστών. Ανυπομονώ!

kerala-advices

Κλείνοντας το email, οι άνθρωποι τη Kerala Tourism με ρώτησαν τι θα ήθελα να δω και να κάνω όταν θα βρεθώ εκεί. Πόσο όμορφο είναι να ζητάνε τη γνώμη σου και να είναι τόσο ευγενικοί και διαθέσιμοι να σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις και να ζήσεις μια τόσο διαφορετική εμπειρία σε μια περιοχή που οι ελληνικοί ταξιδιωτικοί οδηγοί δεν αναφέρονται καν!

Χμ, προσπάθησα λοιπόν να σκεφτώ τι θα ήθελα να κάνω όσο θα είμαι εκεί:

  • Νομίζω πως θα με ενδιέφερε πολύ να μπω στην κουζίνα κάποιου σπιτιού (όχι ξενοδοχείου) και να μάθω να μαγειρεύω ένα παραδοσιακό φαγητό μαζί με τους ντόπιους.
  • Θα ήθελα να περάσω μια νύχτα σε ένα houseboat
  • Θα ήθελα να βολτάρω στην πλάτη ενός ελέφαντα! Η προοπτική αυτή πρέπει να είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα και διαφορετική.
  • Θα ήθελα να μάθω τις βασικές εκφράσεις- λέξεις της γλώσσας hindi όχι από κάποιο βιβλίο αλλά από ντόπιους δασκάλους
  • Θα ήθελα να μάθω περισσότερα για τη θρησκεία τους και να καταλάβω περισσότερα σχετικά με το διαλογισμό. Να καταλάβω περί τίνος πρόκειται και γιατί όχι, να παρακολουθήσω κάποια θρησκευτική τελετή.
  • Να μάθω να χορεύω ένα παραδοσιακό χορό ή να κάνω μαθήματα κάποιας παραδοσιακής πολεμικής τέχνης.

Κάπου εδώ σε αφήνω! Ελπίζω να πήρες μια μικρή γεύση των όσων θα ζήσω τον επόμενο μήνα και ελπίζω να έχεις όρεξη να με ακολουθήσεις στο πρώτο μου εκτός Ευρώπης ταξίδι για το 2015! #staytuned #keralablogexpress

Comments

comments

Travel Blogger & solo traveler | Digital PR & Community Manager

post a comment