• No products in the cart.
Top
  >  T-stories Approves   >  Μεσα Μεταφορας   >  Ταξιδεύοντας στο Κάιρο

Πριν λίγες εβδομάδες είχα τη χαρά να ταξιδέψω μέχρι την Αίγυπτο (για δεύτερη φορά μετά από 5 χρόνια) και να ζήσω λίγες όμορφες ημέρες στην πρωτεύουσα της χώρας- στο Κάιρο, ενώ συνέχισα το ταξίδι μου και στην Αλεξάνδρεια για την οποία όμως θα αφιερώσω ένα ξεχωριστό post καθώς ομολογώ πως μου έκλεψε την καρδιά.

Ήταν ένα ταξίδι που δεν είχα προγραμματίσει αλλά όμως ήρθε την κατάλληλη στιγμή και θα σου πω αμέσως γιατί. Το τελευταίο διάστημα είχε τύχει σε κουβέντες με φίλους να με ρωτούν για την Αίγυπτο και ομολογώ πως ενώ τους προέτρεπα να την επισκεπτούν, είχα πει πως εγώ δε θα ξαναεπέστρεφα.

Γιατί θα αναρωτιέσαι; Για δύο βασικούς λόγους, πρώτον γιατί πίστευα πως η Αίγυπτος είναι μόνο το Κάιρο και συγκεκριμένα οι πυραμίδες (τις οποίες είχα ήδη επισκεφθεί) και δεύτερον γιατί η Αίγυπτος ήταν η μόνη χώρα… που μου είχε χαρίσει στομαχικές διαταραχές κατά την παραμονή μου εκεί… Και δεν εννοώ πεταλούδες στο στομάχι! 🙂

Η επιστροφή μου τελικά στην Αίγυπτο όμως, κατέρριψε και τους 2 παραπάνω λόγους καθώς πέρασα πολύ πιο όμορφα αυτή τη φορά και συνειδητοποίησα πως ο τρόπος που έχω μάθει να ταξιδεύω τα τελευταία χρόνια κατάφερε να μου χαρίσει πολύ περισσότερες όμορφες και δυνατές στιγμές από παλιότερα, ενώ το στομάχι μου δε… με πρόδωσε ξανά!

Πάμε όμως να σου πω περισσότερα για το Κάιρο ή αλλιώς την Um ad-Dunya όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, «τη μητέρα του κόσμου!

https://www.instagram.com/p/BSTJbdXgjyQ/

Η πρώτη ημέρα

Το συγκεκριμένο ταξίδι δεν τον έκανα μόνη μου αλλά παρέα με μια ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων οι οποίοι ήταν καλεσμένοι της EgyptAir και του Αιγυπτιακού Οργανισμού Τουρισμού και… φυσικά ποιον άλλο είχαν καλέσει; Ναι, ναι εμένα!

Στο αεροδρόμιο της καρδιάς μου, στο Ελευθέριος Βενιζέλος, μας περίμενε ο Περιφερειακός Διευθυντής της Egyptair για την Ελλάδα και την Κύπρο, κ. Salah Tawfik για να μας ευχηθεί καλό ταξίδι ενώ αφού τσιμπήσαμε κάτι και ήπιαμε τον απαραίτητο καφέ στο Lounge της εταιρείας, μπήκαμε στο  νέο Boeing 737-800 Next Generation, το οποίο δρομολογείται στη γραμμή Αθήνα-Κάιρο από φέτος.

Η πτήση μας διήρκεσε μόλις μιάμιση ώρα και ομολογώ πως δεν κατάλαβα πότε φτάσαμε γιατί η κουβεντούλα με τη νέα παρέα έκανε το χρόνο να… πετάξει ακόμα πιο γρήγορα!

Φτάνοντας στο Κάιρο, με υποδέχτηκε ο γνώριμος ζεστός καιρός της Αιγύπτου και μου έφερε κατευθείαν όμορφες εικόνες και στιγμές από το προηγούμενο ταξίδι μου στη χώρα. Ανυπομονούσα να δω πόσο έχει αλλάξει το μέρος μετά από το 2012 που το είχα πρωτοεπισκεφθεί.

Διασχίζοντας την πόλη για να κατευθυνθούμε προς την περιοχή της Giza, εκεί δηλαδή που ήταν και το ξενοδοχείο μας το Pyramisa Hotel, θυμήθηκα αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση και τότε. Τι; Η κίνηση! Ούτε στην Ινδία δεν είχα δει τόση πολλή κίνηση. Σχεδόν για κάθε διαδρομή που πρέπει να κάνεις, χρειάζεται να υπολογίζεις μία ώρα παραπάνω μόνο για το θέμα της κίνησης! Είναι απίστευτο! Αν βέβαια δεν οδηγείς εσύ, τότε το να κάθεσαι στο αυτοκίνητο και να παρακολουθείς τη ζωή να εκτυλίσσεται γύρω σου σαν ταινία, είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον θέαμα.

Αφού φτάσαμε στο ξενοδοχείο σχεδόν μετά από μια ώρα, ετοιμαστήκαμε για βραδινό γιατί ήταν ήδη αργά.

Καθώς η ημέρα έφτανε στο τέλος της και μιας και ήμασταν πολύ κοντά στις όχθες του Νείλου, πήγαμε στο Gezira island για φαγητό, ένα νησί… στη μέση του ποταμού! Θέλαμε να δοκιμάσουμε παραδοσιακές γεύσεις και να μπούμε για τα καλά σε αιγυπτιακή διάθεση οπότε η επιλογή μας ήταν το εστιατόριο Sequoia, που συγκαταλέγεται στο Top10 των εστιατορίων της Αιγύπτου. Τα πιάτα ήταν πολύ νόστιμα, η μπύρα Stella πολύ καλή (όπου για πολλή ώρα αρνιόμουν να μου τη φέρουν γιατί νόμιζα ότι αναφέρονταν στη Stella Artois) και η θέα στα φωτισμένα κτήρια απέναντι από το Νείλο, μας προετοίμαζε για ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!

https://www.instagram.com/p/BSULOE_g3KB/

Η δεύτερη ημέρα

Η ημέρα ξεκίνησε από νωρίς.

Η πρώτη μας στάση ήταν το παλάτι Mena House  το οποίο είναι το μοναδικό ξενοδοχείο που έχει θέα τις Πυραμίδες. Χτίστηκε το 1869 για τον Αιγύπτιο Βασιλιά Ismail Pasha και σε μερικές από τις σουίτες σου φιλοξενήθηκαν σημαντικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Εμείς μπήκαμε σε 2 από τις πιο γνωστές σουίτες στις οποίες έμεναν ο Winston Churchill και ο Άγγλος στρατηγός, διοικητής των βρετανικών δυνάμεων στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, Μπέρναρντ Λο Μοντγκόμερυ και απολαύσαμε την θέα των πυραμίδων από τα μπαλκόνια τους.

https://www.instagram.com/p/BTJ4HGkgE-m/

Όσο η υπόλοιπη παρέα έβγαζε τις φωτογραφίες της με θέα τις πυραμίδες, εγώ εκμεταλλεύτηκα την άδεια σουίτα για να κάνω μια βουτιά στο χρυσό κρεβάτι ενώ παράλληλα έχοντας περιέργεια για τις τιμές του ξενοδοχείου, μπήκα στο internet για να δω πόσο μπορεί να κοστίσει μια διανυκτέρευση στο συγκεκριμένο παλάτι -ξενοδοχείο. Σε πληροφορώ πως οι τιμές κυμαίνονταν από 50 μέχρι 250 ευρώ ανάλογα το δωμάτιο και ομολογώ πως το έβαλα στη λίστα μου για την επόμενη φορά γιατί για 5 αστέρων ξενοδοχείο το βρήκα πολύ μα πάρα πολύ οικονομικό.

Επόμενη στάση λίγα μέτρα πιο πέρα… οι πυραμίδες της Γκίζας ένα από τα πιο διάσημα και πιο παλιά σωζόμενα κτίρια της ανθρωπότητας και το παλαιότερο από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Η κατασκευή τους χρονολογείται στο 2580 π.Χ. και βρίσκονται στη Νεκρόπολη της Γκίζας. Στην αρχαία Νεκρόπολη της Γκίζας ανήκουν: η Πυραμίδα του Χέοπα, γνωστή και ως “η Μεγάλη Πυραμίδα”, η λίγο μικρότερη Πυραμίδα του Χεφρήνου και η σχετικά μετρίου μεγέθους Πυραμίδα του Μυκερίνου. Όλες μαζί σχημάτιζαν ένα απέραντο συγκρότημα από μικρότερες πυραμίδες (των βασιλισσών), νεκρικούς ναούς και τάφους αξιωματούχων.

Η μεγαλύτερη και πιο διάσημη είναι η πυραμίδα του Χέοπα (ή Χούφου) ενώ οι άλλες δύο είναι μικρότερες και βρίσκονται κάποια μέτρα μακρύτερα από την πυραμίδα του Χέοπα.  Η δεύτερη πυραμίδα ήταν ο τάφος του Κχεφρέν ή Χεφρήνου, ενός από τους πιο αξιόλογους διαδόχους του Χέοπα. Η τρίτη ήταν η πυραμίδα του Μυκερίνου, διαδόχου του Χεφρήνου, η οποία είναι ακόμα μικρότερη στο ύψος.

Παρόλο που ήταν η δεύτερη φορά που τις έβλεπα μπροστά μου, είχα και πάλι τον ίδιο ενθουσιασμό και ένιωθα πραγματικά τυχερή που μπορούσα να στέκομαι εκεί. Να τις αγγίζω, να τις περιεργάζομαι και να φωτογραφίζομαι μπροστά τους. Μπροστά στο μοναδικό σωζόμενο θαύμα του αρχαίου κόσμου.

Κόστος και τρόπος μετακίνησης: Το εισιτήριο για τις Πυραμίδες είναι 80 LE ενώ αν θέλεις να μπεις και μέσα σε αυτές τότε να θυμάσαι πως θα πρέπει να πληρώσεις άλλες 200 αιγυπτιακές λίρες. Έχε υπόψη σου πως θα υπάρχει πολύς κόσμος ο οποίος θα σε πλησιάσει για να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Είτε για να σε ξεναγήσουν στο χώρο, είτε για να σου πουλήσουν ενθύμια είτε για να σε βγάλουν φωτογραφία και να σε πάνε βόλτα με την καμήλα. Προτείνω να πεις ευγενικά “όχι” και να προχωρήσεις αποφασιστικά.

Αν θέλεις να δοκιμάσεις τα ΜΜΜ της περιοχής τότε πάρε την κίτρινη γραμμή του μετρό (κόστος μόλις 1 LE) και κατέβα στη στάση El-Giza  (κατεύθυνση El-Mounib). Φτάνοντας εκεί θα πρέπει να πάρεις είτε mini-van είτε ταξί (προτίμησε ταξί άσπρου χρώματος) είτε κάποιο από τα λεωφορεία 900 και 997. Η απόσταση είναι περίπου 10 χιλιόμετρα από το μετρό. Αν επιλέξεις ταξί, μη δώσεις πάνω από 15 λίρες! Χρήσιμη πληροφορία: Επειδή πολλοί ντόπιοι δεν θα καταλάβουν τη λέξη “pyramids” να θυμάσαι πως στη γλώσσα τους μπορείς να πεις “haram” και να τη δείξεις σχηματίζοντας στον αέρα ένα τρίγωνο! 😉

Μετά από τις πυραμίδες σειρά έχει η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας, το μεγαλύτερο μονολιθικό άγαλμα στον κόσμο με 73,5 μέτρα, πλάτος 6 και ύψος 20.22 μέτρα. Η ονομασία Σφίγγα δόθηκε στο άγαλμα κατά την Κλασική εποχή της αρχαιότητας, δηλαδή περίπου 2000 χρόνια μετά την θεωρητική χρονολογία κατασκευής της. Αιτία ήταν τα κοινά χαρακτηριστικά του αγάλματος με τη σφίγγα, ενός μυθολογικού πλάσματος της αρχαίας Ελλάδας με σώμα λιονταριού, κεφάλι γυναίκας. Ναι ναι και εκεί εμείς οι Έλληνες βάλαμε “το χεράκι μας”.

https://www.instagram.com/p/BS58YW1gtR9/

Φεύγοντας από τη Νεκρόπολη της Γκίζας και τις πυραμίδες, κατευθυνθήκαμε προς την πλατεία Tahrir (metro station Sadat) για να δούμε από κοντά το επιβλητικό Αιγυπτιακό Μουσείο του Καΐρου με τα απίστευτα αγάλματά του, τη μάσκα του Τουταγχαμών και τις μούμιες του. Ω ναι! Το εισιτήριο είναι 75 LE ενώ υπάρχει έξτρα κόστος αν θέλεις να μπεις στο δωμάτιο με τις μούμιες. Έχε υπόψη σου πως αν θέλεις να έχεις φωτογραφική μηχανή μαζί σου θα πρέπει να πληρώσεις και γι’αυτό κάτι παραπάνω. Είναι πολύ αυστηροί με τις φωτογραφίες!

https://www.instagram.com/p/BSXHjS0AIwt/

Επόμενη και τελευταία στάση της ημέρας (η αγαπημένη μου) Αγορά του Αλ Χαλίλι (Khan El Khalili bazaar).  Η αγορά που θα βρεις πραγματικά τα πάντα και θα φύγεις σίγουρα με κάποια σακουλίτσα στο χέρι. Εκεί που αν δεν κάνεις παζάρι για την τιμή ενός προϊόντος θα προσβληθεί ο πωλητής του. Εκεί που η βαβούρα θα σε συνεπάρει και θα σε κάνει να χαθείς στα στενάκια και τις στοές. Κάνε τα ψώνια σου λοιπόν και μετά κάθισε για τσάι ή καφέ στο Καφέ µε τους Καθρέπτες (Fishawy) το οποίο πήρε το όνοµά του από τους πολλούς καθρέπτες µε τις µεγάλες καφέ κορνίζες που στολίζουν το καφενείο.

Κόστος και τρόπος μετακίνησης:  Δεν υπάρχει κόστος για να μπεις στο παζάρι. Πάρε μετρό μέχρι την Ataba και μετά αναγκαστικά ταξί (άσπρο ταξί με ταξίμετρο). Εναλλακτικά, από το μετρό είναι περίπου μισή ώρα περπάτημα.

Η τρίτη ημέρα

Η πιο γεμάτη μέρα του ταξιδιού. Νωρίς το πρωί κατευθυνθήκαμε σε μία διαφορετική πόλη, το Παλιό Κάιρο το οποίο αποτελεί περιοχή της αρχαίας Βαβυλώνος της Αιγύπτου και πήρε την ονομασία του μετά την εγκατάσταση των Βαβυλωνίων αιχμαλώτων που έφερε στην Αίγυπτο ο Φαραώ Ραμσής Α’(1390 π.Χ.) από την εκστρατεία του στην Ασία.

Το πρώτο πράγμα που μου έκανε μεγάλη εντύπωση όταν φτάσαμε στην περιοχή ήταν οι εκκλησίες διαφορετικών θρησκειών η μία δίπλα στην άλλη και η στάση του μετρό Mar Girgis ακριβώς απέναντι από τα αρχαία τείχη.

Η πρώτη μας στάση ήταν η Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, όπου στο χώρο αυτό οι Βαβυλώνιοι ανήγειραν το φρούριο Κασρ ελ Ρουμ ή Κασρ ελ Σάμμα (Παλάτι των Λαμπάδων, είτε λόγω  της λατρείας της φωτιάς, είτε λόγω των φωτεινών σημείων προς συνεννόηση) το οποίο γνώρισε τρεις ανακαινίσεις από τους ρωμαίους αυτοκράτορες Οκταβιανό, Τραϊανό και Αρκάδιο. Μετά την οριστική επικράτηση του χριστιανισμού στην Αίγυπτο, όταν το έτος 383 μ.Χ. ο Μέγας Θεοδόσιος με διάταγμά του καταργεί τους ναούς του παγανισμού, το Ρωμαϊκό φρούριο μετατρέπεται σε Ναό από στρατιωτικούς προς τιμήν του στρατιώτη Αγίου Γεωργίου, ενώ η Βαβυλώνα είχε καταστεί Επισκοπή.
Δεύτερη στάση η Εβραϊκή Συναγωγή Ben Ezra Synagogue, η οποία αναφέρεται ως El-Geniza ή η Συναγωγή των Λεβαντίνων (al-Shamiyin). Σύμφωνα με την τοπική λαογραφία, η συναγωγή βρίσκεται στο χώρο όπου βρέθηκε το μωρό του Μωυσή. Εκεί τον 19ο αιώνα βρέθηκε θησαυρός από εγκαταλελειμμένα εβραϊκά, αραμαϊκά και ιουδαιο-αραβικά κοσμικά και ιερά χειρόγραφα. (Δεν επιτρέπονται φωτογραφίες)
Επόμενη στάση η  Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Παρθένου Μαρίας, μία από τις παλαιότερες εκκλησίες στην Αίγυπτο (3ος αιώνας μ.Χ).

Τελευταία στάση της πρωινής μας βόλτας, το τζαμί του Amr Ibn El Aas, το οποίο χτίστηκε το 641-642 μ.Χ., ως το κέντρο της νεοσύστατης πρωτεύουσας της Αιγύπτου, Fustat και ήταν το πρώτο τζαμί που χτίστηκε ποτέ στην Αίγυπτο και όλη την Αφρική.

Όταν δεν πραγματοποιούνται προσευχές, το τζαμί είναι  ανοιχτό για τους επισκέπτες και τους τουρίστες και καλό θα είναι να έχεις φροντίσει να έχεις μαζί σου δεύτερα καλτσάκια γιατί θα πρέπει να βγάλεις τα παπούτσια σου καθώς και ένα φουλάρι για να καλύψεις τα μαλλιά σου (αν είσαι γυναίκα).

Όπως σου έχω ξαναπεί, όταν επισκέφθομαι μια πόλη, επιδιώκω να πηγαίνω σε κάποιο ψηλό σημείο/κτήριο ώστε να μπορώ να την απολαύσω από ψηλά και να αντιληφθώ τις διαστάσεις της. Στο συγκεκριμένο ταξίδι η επιλογή ήταν το Saladin Citadel, ένα μεσαιωνικό ισλαμικό οχυρό πάνω από την πόλη του Καΐρου το οποίο αποκαλούν και ακρόπολη. Το Citadel χτίστηκε από τον Salah al-Din (Saladin) μεταξύ 1176 και 1183 μ.Χ., για να το προστατεύσει την πόλη από τους Σταυροφόρους.

Η είσοδος κοστίζει 50 LE και σου προτείνω να έχεις μαζί σου κάτι για να πιεις και να φας όσο θα κάθεσαι στα τείχη και θα χαζεύεις από ψηλά την πόλη. Θα πας με τα λεωφορεία 174 ή 173 στάση Midan Salah al-Din ή με ταξί λέγοντας να σε πάει στο “el-al-ah”!

https://www.instagram.com/p/BSafVilAky-/?taken-by=travelstoriesfromyworld

Επόμενος προορισμός, στην άλλη άκρη της πόλης, κοντά στο αεροδρόμιο, τα Κεντρικά Γραφεία της Egyptair. Ο Chairman της αεροπορικής εταιρείας, κ. Ezzat Badrous μάς υποδέχτηκε στο γραφείο του, παρουσιάζοντας τα νέα της εταιρείας και τις επόμενες κινήσεις της.

Απαραίτητη ήταν η ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε στο μουσείο της Egyptair, γνωρίζοντας την ιστορία της εταιρείας μέσα από εικόνες και γεγονότα. Στη συνέχεια, οδηγηθήκαμε στο τμήμα simulator, όπου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του τρόπου που εκπαιδεύεται το προσωπικό αέρος για κάθε ένα αεροπλάνο του στόλου, από τον αεροσυνοδό μέχρι τον πιλότο. Φοβερή εμπειρία!

Μετά από τόση βόλτα η επόμενη στάση μας ήταν το El Azhar Park, ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα στον κόσμο. Το πάρκο ήταν δώρο στην Αιγυπτιακή Κυβέρνηση από τον πρίγκιπα Shah Karim Al Hussaini, Aga Khan IV, απόγονο του Fatimid Imam-Caliphs ο οποίος ίδρυσε την πόλη του Καΐρου κατά το έτος 969.

Εκεί καθίσαμε για φαγητό και απολαύσαμε το καταπράσινο τοπίο με θέα τους μιναρέδες του Citadel Mosque of Mohammed Ali. Ένα πραγματικά υπέροχο και ήσυχο μέρος το οποίο σε χαλαρώνει και σε ηρεμεί μετά από μια ημέρα γεμάτη κόσμο και βαβούρα στο κέντρο της πόλης. Η είσοδος κοστίζει 10 λίρες (δηλαδή 1 μόλις ευρώ) και μπορείς να το συνδυάσεις με τη βόλτα σου στην Αγορά του Αλ Χαλίλι. Είναι πολύ κοντά!

https://www.instagram.com/p/BTAB1LIgRJo/

Τελευταία έξοδος της ημέρας, το ποταμόπλοιο – εστιατόριο Nile Maxim που πραγματοποιεί κρουαζιέρες στο Νείλο.  Εκεί, μας υποδέχτηκε ο Τεχνικός Σύμβουλος του Αιγυπτιακού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Adel ElMasry κι αφού μας καλωσόρισε και συζητήσαμε μαζί του, απολαύσαμε τα αξιοθέατα του Καΐρου υπό τους ήχους αιγυπτιακής μουσικής. (Περίπου 20 ευρώ με δείπνο και live μουσική και βόλτα στο Νείλο. Να κλείσεις μέσω ταξιδιωτικού γραφείου για να σου βγει πιο φθηνά)

Για μερικούς από την παρέα η νύχτα συνεχίστηκε σε παραδοσιακό κέντρο με χορό της κοιλιάς, ποτό και ναργιλέ. Αλλά αυτή είναι μια ξεχωριστή ιστορία με blog post για τη νυχτερινή ζωή της πρωτεύουσας της Αιγύπτου! 😉

https://www.instagram.com/p/BSl7StKgA4h/

 

Τι άλλο να κάνεις

Να πάρεις το μετρό! Είναι καθαρό, ασφαλές και γρήγορο! Γλιτώνεις όλη τη βαβούρα και την κίνηση και φτάνεις στον προορισμό σου χωρίς προβλήματα. Αν είσαι γυναίκα, έχεις και ένα ακόμα υπέρ! Μπορείς να σταθείς στην αποβάθρα κάτω από το σημείο που γράφει “ladies” και στη συνέχεια να μπεις στα 2 βαγόνια που είναι αποκλειστικά για γυναίκες! Ναι ναι! Πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία!

Να βολτάρεις στην Al-Muizz Street, τη δική μας Ερμού. Να κάνεις ψώνια και πολύ παζάρι! Μη ντραπείς! Οι ντόπιοι τρελαίνονται να παζαρεύουν τιμές με τους τουρίστες!

Να επισκεφθείς μια από τις  2 νεκροπόλεις της πρωτεύουσας αλλά να πας είτε με ντόπιο φίλο είτε με  ξεναγό! Σε αυτές τις 2 µεγάλες νεκροπόλεις του Καΐρου, τη νεκρόπολη των Μαµελούκων και τη νεκρόπολη του ιµάµη Ελ Σαφέι ζουν περισσότεροι από 180.000 άνθρωποι που λόγω οικονομικών δυσκολιών δεν μπορούσαν να μένουν σε διαμερίσματα στο κέντρο της πόλης. ‘Ετσι δίνοντας ένα μικρό ποσό στους ιδιοκτήτες των ταφικών μνημείων του μέρους αυτού (ναι, η νεκρόπολη είναι ουσιαστικά τάφοι συγκεντρωμένοι σε μεγάλη έκταση) διαμένουν μέσα σε αυτούς δημιουργώντας εκεί το σπιτικό τους.

Τι να φας

Το Κάιρο είναι ο παράδεισος των foodies. Δοκίμασε χούμους, πουρέ μελιτζάνας με ταχίνι (μπαμπαγανούς) και κούσαρι που είναι μείγμα μακαρονιών και καυτερής σάλτσας ντομάτας. Εγώ ξετρελάθηκα!

Τι να μη χάσεις

Το παγωτό του ζαχαροπλαστείου «El Abt» – το διασημότερο στο Κάιρο! Πιες το καφεδάκι σου στο Kafein πολύ κοντά στο μετρό Ataba, φάε μεσημεριανό στο O’s Pasta (αν δεν είσαι fan των τοπικών γεύσεων) και κάνε μια βόλτα από το όμορφο βιβλιοπωλείο Diwan bookshop.

Βόλτα με παραδοσιακά ποταμόπλοια (fellucas). Το κόστος είναι από 30 μέχρι 50 LE.

Πώς θα πας

Από Αθήνα με απευθείας πτήση για Κάιρο με την Egyptair. Σε μιάμιση ώρα θα είσαι εκεί!

Βρες εδώ όμως τα πιο οικονομικά εισιτήρια με όλες τις αεροπορικές!

Αυτά λοιπόν από το όμορφο Κάιρο.

Υ.Γ: Καθώς έχω λάβει πολλά email και μηνύματα από πολλούς αναγνώστες του blog, έχω να επιβεβαιώσω πως αξίζει πραγματικά να το επισκεφθείτε. Αν δεν είστε σίγουροι… διαβάστε και το συγκεκριμένο blog post και για ό,τι άλλο χρειαστείτε, στείλτε μου email στο travelstoriesfromyworld@gmail.com!

 

Comments

comments

Travel Blogger & solo traveler | Digital PR & Community Manager

post a comment