Τελικά πώς είναι να ταξιδεύεις σε ένα μέρος αφού το έχει “χτυπήσει” κάποια φυσική καταστροφή;

Στη δική μου περίπτωση ταξίδεψα μέχρι το Πουέρτο Ρίκο μετά τον καταστροφικό τυφώνα Μαρία και να η εμπειρία μου…

Back home full of memories 🇵🇷. The last trip of 2017 it was EPIC. Take a quick look… #BorigriegainPR #LetmeshowyouPR #VisitingPRafterTheHurricane #goprotravel Drakos Digital DTMH #Tstories

Posted by Travelstories From My World on Mittwoch, 3. Januar 2018

 

Puerto Rico, ένας εξωτικός προορισμός κάπου καλά κρυμμένος στην αγκαλιά της Καραϊβικής,  δίπλα από τη Δομινικανή Δημοκρατία και πολύ κοντά στην Κούβα και τη Τζαμάικα.  Ένας προορισμός που για πολλούς Έλληνες παραμένει ακόμα άγνωστος και συνδέεται ίσως μόνο με το τραγούδι των Vaya Con Dios “Ay ay ay ay Puerto Rico”.

Ένας προορισμός που κάποιοι γνωρίζουν εξαιτίας του Ricky Martin, του Marc Anthony και της Jennifer Lopez ή του τραγουδιού που ήταν το hit του 2017, του Despacito, το οποίο γυρίστηκε στο νησί και τραγουδήθηκε από τον Πορτορικανό τραγουδιστή Luis Fonsi.

Το Puerto Rico μπήκε « στο στόχαστρό» μου περίπου πριν 2 χρόνια, όταν γνωρίστηκα με έναν travel blogger από το νησί και ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε σε κάποια project. Θυμάμαι ακόμα να μου λέει «Μαρία πρέπει να έρθεις στο νησί Δεκέμβριο» και από τότε το έβαλα στόχο ότι θα πήγαινα να γιορτάσω τα Χριστούγεννα με μαγιό στο Πουέρτο Ρίκο.

Κάπου γύρω στο τέλος του καλοκαιριού που μας πέρασε, αποφάσισα να κλείσω επιτέλους εισιτήρια ώστε να περάσω 10 ημέρες το Δεκέμβριο στο νησί. Μέχρι που μια άλλη… Μαρία, αποφάσισε να επισκεφθεί το νησί πριν από εμένα. Ο τυφώνας Maria, ο πιο καταστροφικός τυφώνας στην ιστορία του Puerto Rico κατηγορίας 4 με ανέμους ταχύτητας 205 χιλιομέτρων την ώρα.

Ολόκληρο το νησί από επίγειος παράδεισος μετατράπηκε σε μόλις ένα 24ωρο σε κόλαση. Οροφές σπιτιών ξηλώθηκαν, σπίτια γκρεμίστηκαν, γέφυρες και δρόμοι κόπηκαν στη μέση, πλημμύρησαν ποτάμια, δέντρα κόπηκαν ενώ ολόκληρο το νησί κηρύχτηκε σε περιοχή ζώνης καταστροφής. Μέσα σε 24 ώρες κατέρρευσε ένα ολόκληρο νησί, κόπηκε το ρεύμα, έκλεισε το διεθνές αεροδρόμιο, κόπηκε το νερό, το τηλέφωνο, τα πάντα.

Διάβασε τη συνέχεια στο άρθρο μου στη LIFO: Το ταξίδι μου στο Πουέρτο Ρίκο μετά τον τυφώνα Μαρία

Comments

comments

Author

Travel Blogger & solo traveler | Digital PR & Community Manager

Write A Comment


Κάνε εγγραφή για να ταξιδεύουν πρώτα σε σένα τα νέα του travel blog tstories.gr!
Ταξιδιωτικοί οδηγοί, ιδέες για ταξίδια και τρόποι για να αποταμιεύσεις για το επόμενο ταξίδι σου αλλά και σκέψεις και inspiration για το πρώτο σου solo ταξίδι! Όλα εδώ!

Happy Travels!
close-link