• No products in the cart.
Top
  >  T-stories Approves   >  Διαμονη   >  Homestay Hostel   >  Next adventure: Selina Roadtrip!

Θυμάσαι τρία χρόνια πριν που σου είχα ζητήσει να με στηρίξεις με την ψήφο σου ώστε να εκπροσωπήσω την Ελλάδα σε ένα διεθνή διαγωνισμό για travel bloggers στην Κεράλα της Ινδίας;

Ήταν η πρώτη φορά που Έλληνας travel blogger είχε επιλεχθεί για να εκπροσωπήσει τη χώρα του ανάμεσα σε άλλους 29 travel bloggers από όλο τον κόσμο σε ένα roadtrip στη Νότια Ινδία και η χαρά μου ήταν μεγάλη, πρώτον, γιατί με πίστεψες και με έστειλες μέχρι εκεί με τη ψήφο σου και δεύτερον γιατί στο ταξίδι εκείνο συνειδητοποίησα ποια θα είναι τα επόμενα επαγγελματικά μου βήματα. Bonus στο ταξίδι εκείνο, το γεγονός ότι γνώρισα κόσμο από τόσο διαφορετικά μέρη του κόσμου αλλά με το ίδιο πάθος και την ίδια τρέλα να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Όχι, δεν ήμουν η μόνη τρελή τελικά!

Από τότε, τα πράγματα στη ζωή μου άλλαξαν ριζικά. Τότε δούλευα 9 ώρες την ημέρα σε ένα PR Agency και πάλευα να βρω ημέρες και άδειες άνευ αποδοχών για να ταξιδέψω. Τώρα, τρία χρόνια μετά, έχω αφήσει πίσω μου τη δουλειά γραφείου και δουλεύω ως full-time travel blogger με εργοδότη τον εαυτό μου. Δε λέω ότι είναι εύκολο. Όταν δεν έχεις στάνταρ μισθό και πρέπει να κυνηγάς δουλειές και project, δε μπορείς να είσαι πολύ χαλαρός αλλά από την άλλη μεριά, η δουλειά μου αυτή μου δίνει όλη την ελευθερία του κόσμου να κάνω όσα ταξίδια θέλω. Και αυτό, δεν το αλλάζω με τίποτα!

Έχοντας φτάσει σε ένα πολύ καλό σημείο, ο μεγάλος μου στόχος παραμένει το να μπορώ να δουλεύω από οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου χωρίς να χρειάζεται να μένω απαραίτητα στην Αθήνα και την Ελλάδα. Να μπορώ δηλαδή να δουλεύω ως Digital Nomad.

Έτσι, προσπαθώντας σιγά σιγά να πετύχω και αυτό μου το στόχο, ξεκίνησα να ψάχνω ιδέες για το πώς μπορώ να καταφέρω κάτι τέτοιο. Ψάχνοντας, συνειδητοποίησα πως χρειάζεται να συνδεθώ με κόσμο που κάνει κάτι αντίστοιχο, με ένα δυνατό community που θα μου δώσει ιδέες και κίνητρα για να μπορώ να δουλεύω και εγώ ως Digital Nomad. Να είμαι ας πούμε στο Περού και να δουλεύω από εκεί με τους πελάτες που θα έχω στην Ελλάδα. Τρελό; Λίγο ναι, αλλά σίγουρα όχι αδύνατο!

Και κάπως έτσι έπεσα στη… Selina!

Ένα community digital nomads και ταξιδιωτών που ξεκίνησε το 2007 από 2 φίλους και αναπτύχθηκε με τα χρόνια σε κάτι πολύ μεγάλο με βάση του την Κεντρική και Νότια Αμερική. Co-working spaces σε διάφορα σημεία του κόσμου, με διαμονή σε ιδιαίτερα πρωτότυπα καταλύματα που δίνουν στο digital nomad την έμπνευση και παράλληλα την ελευθερία να ζήσει, να εκφραστεί και να δουλέψει. Και όχι μόνο αυτό, αλλά όσο διάστημα αποφασίσεις να βρίσκεσαι σε κάποιο από τα Selina spots, πέρα από το ότι μπορείς να μάθεις surf, να κάνεις μαθήματα γιόγκα και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες, μπορείς να πάρεις μέρος και σε εθελοντικά προγράμματα βοηθώντας τις τοπικές κοινότητες και το περιβάλλον.

Διάβασε περισσότερα…

Και κάπου εκεί που ψαχούλευα και έψαχνα να δω ποιος θα ήταν ο ιδανικός προορισμός για να δοκιμάσω να πάω για λίγο διάστημα, πέφτω πάνω στην ανακοίνωση της εταιρείας που λέει πως αναζητούν 12 solo travelers από 12 διαφορετικές χώρες του κόσμου (ναι, η Ελλάδα μας είναι μέσα), για να κάνουν ένα roadtrip στον Παναμά και την Κόστα Ρίκα και να γνωρίσουν από κοντά 12 διαφορετικά Selina μέρη από κοντά μέσα δημιουργώντας παράλληλα καθημερινά βιντεάκια ώστε να γνωρίσουν τόσο οι ίδιοι αλλά και η χώρα τους το συγκεκριμένο Project.

Αυτό ήταν! Αποφάσισα πως έπρεπε να δηλώσω συμμετοχή και να προσπαθήσω να εκπροσωπήσω για ακόμα μια φορά τη χώρα μου σε αυτό το τόσο διαφορετικό roadtrip στην Κεντρική Αμερική! Και είναι η στιγμή που θέλησα να το πω και σε σενα. Όχι, αυτή τη φορά δε χρειάζομαι την ψήφο σου, παρά μόνο τη θετική σου ενέργεια!

Yessss! I made it! I’m in! Τα καταφέραμε! Νοέμβριο φεύγω για Παναμά και Κόστα Ρίκα!

Αν τώρα σου τράβηξε το ενδιαφέρον η εταιρεία αυτή, να σου πω πως είδα ότι έχουν θέσεις εργασίας για την Ελλάδα (ω ναι), ψάξε τες εδώ: https://www.selina.com/jobs/  ενώ αν είσαι στην αρχή της καριέρας σου μπορείς να κάνεις Internship για να δεις πώς είναι το nomadic lifestyle https://www.selina.com/internship/ !

https://www.instagram.com/p/Bm61WMXFX0N/?taken-by=selinathenomad

Wish me good luck!!!

 

 

Comments

comments

Travel Blogger & solo traveler | Digital PR & Community Manager

post a comment